Dārzeņu biezeņzupa ar garnelēm

Nepieciešams:

  • 3 burkāni
  • 1 sīpols
  • 300 g ziedkāpostu
  • 70 g sviesta
  • 1 kabacis
  • 2 kartupelis
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 100 ml saldā krējuma
  • 200 g. attīrītas garneles
  • 1/3 t. k. kurkuma
  • ½ buntītes diļļu
  • sāls, malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana:

Nomazgāt, nomizot un sagriezt burkānus ripiņās.  Sīpolus notīrīt un sakapāt. Ziedkāpostu sadalīt ziedkopās. Kartupeļus un kabačus notīrīt  un sagriezt nelielos gabalos.

Katliņā izkausēt sviestu, likt burkānus un cept 3 minūtes. Pievieno sīpolus un kabačus, cept vēl 3 minūtes. Ielikt kartupeļus, ziedkāpostu, 1,5 l ūdens vārīt uz lēnas uguns 15 minūtes.

Ķiplokus notīrīt un izspiest caur spiedi. Ieliet katliņā ar dārzeņiem, pievienot krējumu, uzvārīt un pavārīt 2 minūtes.

Atsevišķi uzvārītu sālsūdeni garneles, gatavās izlikt sietiņā, lai notek.

Izvārītos dārzeņus kopā ar šķidrumu sablendēt.

Pievienot kurkumu, sāli un melnos piparus.

Zaļumus nomazgāt un smalki sakapāt. Zupu saliet šķīvjos, pievieno garneles, zaļumiem un pasniegt galdā.

Avots: zacep.com

Leave a Comment