Daļa no studentiem tiks izlikti no kopmītnēm – kāds iemesls?

Nevakcinētajiem studentiem no pirmdienas, 11. oktobra, jāizrakstās no kopmītnēm, vēsta TV3 Ziņas.

No Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) dienesta viesnīcās dzīvojošajiem 1500 studentiem nevakcinēti ir 30. Viņiem jākravā mantas, jādodas prom. Visgrūtāk ir studentiem no attālākajiem reģioniem, kuriem īres cenas Rīgā ir par augstu.

Lai daļa nevakcinēto nepaliktu bez pajumtes, RTU viņiem uz dažām dienām, kamēr atrod ko piemērotu, ierāda nakšņošanai no visiem izolētas telpas, ziņo jauns.lv

Lasi vēl: Veikals ”DEPO” nācis klajā ar svarīgu vēsti, kura var ietekmēt daudzus

“Ņemot vērā, ka ne visiem studējošajiem ir uz kurieni pārvākties, mēs individuāli ar katru runājam, meklējam iespējas, kamēr viņi meklē savu jauno mītnes vietu,” TV3 norāda RTU administratīvais direktors Juris Iljins.

Teju bez pajumtes palikušajiem nepotētajiem jauniešiem ar padomu palīdz arī studentu parlaments.

“Mēģinām ieteikt kaut kādas labākās vietas, kur meklēt jaunas mājvietas vai citas vietas, kur apmesties. Protams, mēs neapsēžamies un katram individuāli nemeklējam dzīvokli, varam tikai ieteikt. Tad ir jautājums, kā viņš to risina tālāk,” skaidro RTU Studentu parlamenta prezidente Anete Tarasova.

Tikmēr no Latvijas Universitātes (LU) piecām dienesta viesnīcām tiek izlikti 20 nevakcinētie studenti. Viņiem šodien nobloķētas ieejas kartes. Pirms tam gan jauniešu vecāki zvanījuši un lūgušies neizlikt viņu bērnus uz ielas.

Uz pāris dienām studenti tiks nodalīti no pārējiem šajā telpā – lasi tālāk

COMMENTS

Leave a Comment