Dabas līdzekļi pret augstu asinsspiedienu. Arī ozolzīļu kafijas recepte

Ja strauji ceļas asinsspiediens, slimnieks satraucas, jo domā, vai nesākas hipertoniskā krīze. Šādās reizēs līdztekus medikamentiem var lietot arī dažādus dabas līdzekļus, kas palīdz pret hipertoniju.

* Sīki sasmalcina dilles un kliņģerīšu ziedus: pusglāzi diļļu sajauc ar 3/4 glāzes kliņģerīšu, maisījumu aplej ar 2 glāzēm verdoša ūdens, traukam uzliek vāku, 2 stundas nostādina, tad izkāš. Lieto pa 5 ēdamkarotēm katru rītu pirms brokastīm. Ārstēšanās kurss – 3 nedēļas. Ja uzreiz nekļūst labāk, pēc 2 nedēļām kursu var atkārtot.
Pret hipertonijas krīzi efektīvs ir šāds līdzeklis:

* ņem 200 g mārrutku, pa glāzei burkānu un biešu sulu, kliņģerīšu uzlējumu (pusglāzi kliņģerīšu ziedu uz glāzi ūdens), vidēja lieluma citronu, 3 ēdamkarotes medus.

Mārrutkus sarīvē uz smalkās rīves un 3 ēdamkarotes iegūtās putriņas aplej ar burkānu un biešu sulu. Tad pielej jau iepriekš pagatavoto kliņģerīšu uzlējumu, diennakti nostādina un izkāš. Citronu sagriež ripiņās, ieliek šķidrumā un vēl 2 stundas nostādina.

Pēc tam citronu izņem, pievieno medu un visu rūpīgi samaisa. Zāles ir gatavas. Tās uzglabā aukstā vietā un lieto pa 3 ēdamkarotēm reizēs, kad krasi paaugstinās asinsspiediens.

Šo izvilkumu un uzlējumu pagatavošanai jāizmanto tikai svaigi augi. Aizstājot tos ar žāvētiem, vēlamais efekts netiks panākts.

No žāvētām izejvielām var pagatavot šādu uzlējumu:
* sajauc pusglāzi žāvētu jāņogu ar 3 ēdamkarotēm žāvētu pieneņu lapu un 2 ēdamkarotēm žāvētu kliņģerīšu ziedu. Maisījumu aplej ar 2 glāzēm verdoša ūdens, uz 2 stundām noliek tumšā vietā, tad izkāš. Dzer 4 dienas pa pusglāzei no rītiem pirms brokastīm. Pēc 3–4 dienu pārtraukuma kursu var atkārtot.

Ozolzīļu kafija
Hipertoniķiem ļoti veselīga ir ozolzīļu kafija. Lai to pagatavotu, ozolzīles notīra, samaļ kafijas maļamajās dzirnaviņās un pēc tam apcep. Kafijas pagatavošanai ņem ēdamkaroti pulvera uz 2 glāzēm verdoša ūdens. Pielej pienu vai saldo krējumu pēc garšas.

Leave a Comment