Cilvēka ķermenis jūt, kad tuvojas nāve – mēs to spējam saost

Lai gan tas nav tik ļoti izplatīts faktors, taču daudzi cilvēki jau laikus jūt savas nāves iestāšanos. Tas ir gan biedējoši, gan labi vienlaikus, jo tad cilvēks vēl var pagūt atvadīties no saviem tuviniekiem.

Kentas Universitātē veiktie zinātniskie pētījumi (pētījuma materiālu angļu valodā varat skatīt šeit) liecina, ka cilvēks savu nāvi spējot uztvert ar smaržu.

Arno Vismans, kas arī veica šo pētījumu, analizēja cilvēka ķermeni nāves brīdī. Izrādās, ka brīdī, kad cilvēks mirst, viņa ķermenis sāk “sabrukt”, kā rezultātā izdalās dažādi aromāti. Viens no šiem aromātiem ir putrescīns (ķīmiska viela, kura veidojas pūšanas procesā, tai skaitā arī cilvēka zarnās). Cilvēki neapzināti sajūt šo smaržu, bet zemapziņa jau sniedz signālu, ka ir pienākušas beigas.

Tieši tādēļ, ja jums tuvs cilvēks, kas atrodas slimnīcā vai mājās, un jūs zināt, ka, iespējams, viņiem dzīves ilgums nav garš, noteikti dodieties pie viņiem ciemos. Šie cilvēki ar jums sakontaktēsies, kaut vai lai tikai parunātos, taču ziniet, ka viņi jūt savu nāvi tuvojamies – nepalaidiet garām pēdējos svarīgos mirkļus kopā ar saviem mīļotajiem!

Avots

Pētījuma avots

COMMENTS

Leave a Comment