Cietsirdīgai īpašniecei atņem gandrīz 20 suņus

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD), sadarbībā ar Valsts un Rīgas pašvaldības policijas darbiniekiem, kādā īpašumā Rīgā, Dārziņos, administratīvās lietas ietvaros izņēmis 15 kucēnus un trīs pieaugušus suņus, kas turēti nepiemērotos apstākļos.

PVD inspektori šajā dzīvnieku turēšanas vietā pārbaudes veikuši vairākkārt, konstatējot neatbilstošus turēšanas apstākļus un citus pārkāpumus.

Kārtējo reizi saņemot informāciju no Rīgas pašvaldības policijas, PVD devās pārbaudē, un secināja, ka labturības prasību pārkāpumi nav novērsti – dzīvnieki tiek turēti nepiemērotos apstākļos, dzīvnieki nav reģistrēti, tiem nav nodrošināta atbilstoša veterinārā aprūpe.

Pārbaudes laikā dzīvnieku īpašniece nesadarbojās ar kontrolējošām iestādēm – slēpa un neuzrādīja pārbaudei dzīvniekus, uzvedās neadekvāti, ar cirvi draudot klātesošajiem, kā arī cietsirdīgi izturējās pret dzīvniekiem – izteica draudus nogalināt kucēnus, svieda tos pāri pusotru metru augstam žogam, nodarot kucēniem sāpes, kā arī vienu savainoja brīdī, kad imitēja kucēna nogalināšanu, izmantojot nazi.

Tā kā šī dzīvnieku turēšanas vieta ilgstoši ir PVD uzmanības lokā, dzīvnieku turēšanas apstākļi netiek uzlaboti un nemainās, tika pieņemts lēmums dzīvniekus administratīvās pārkāpuma lietas ietvaros izņemt un nogādāt dzīvnieku patversmē.

Uzsākta lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā par dzīvnieku turēšanas un labturības prasību neievērošanu un cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem.

Leave a Comment