Cietā mājas siera recepte no biezpiena un piena

Ja esat siera cienītājs, tad iesakām jums pagatavot cieto mājas sieru pašiem no biezpiena un piena.

Lai pagatavotu šo gardo sieru, nebūs nepieciešamas nekādas īpašas sastāvdaļas. Viss ģeniālais patiesībā ir pavisam vienkāršs. Šādu sieru droši varat dot saviem bērniem, jo tā sastāvā nav nekādu ķīmisku vielu, krāsvielu vai konservantu.

Būs nepieciešamas šādas sastāvdaļas:

 ● 1 l piena
 ● 1 ēdamkarote sāls
 ● 200-300 g skābā krējuma
 ● 3 olas
Pagatavošana:
  1. No sākuma uzvāriet pienu un pieberiet klāt sāli.
  2. Kārtīgi sakuliet skābo krējumu kopā ar olām.
  3. Verdošā pienā lejiet iekšā skābā krējuma maisījumu, nemitīgi maisot karsējiet vēl 5 minūtes.
  4. Tiklīdz izdalās masa un sūkalas, masu izkāsiet caur plānu sietu vai marli.
  5. Radušajam šķidrumam ļaujiet pilnībā notecēt.
  6. Masu atstājiet pāris stundas nostāvēties.
  7. Tas arī viss – gardais siers pēc pāris stundām būs gatavs! Lai labi garšo!

Avots: recepty-kulinara.ru

Leave a Comment