Cidonijas – dziednieks, kas palīdz pat pret daudzām kaitēm: receptes

Cidonijas pret astmu: tējkaroti sēklu aplej ar glāzi karsta ūdens, 15 minūtes karsē ūdens peldē, 45 minūtes nostādina, tad izkāš un pielej vārītu ūdeni līdz sākotnējam tilpumam. Lieto pa 2 ēdamkarotēm 3–4 reizes dienā pirms ēšanas.

Pret diabētu, hipertoniju: 2 ēdamkarotes sasmalcinātu lapu un zariņu aplej ar glāzi ūdens, 30 minūtes vāra uz lēnas uguns, tad atdzesē un izkāš. Lieto pa ēdamkarotei 3 reizes dienā.

Pret klepu: ēdamkaroti sēklu aplej ar glāzi verdoša ūdens, 20 minūtes karsē ūdens peldē, tad atdzesē un izkāš. Dzer pa pusglāzei 3 reizes dienā pirms ēšanas.

Pret dzemdes asiņošanu: nedēļu pirms menstruācijas katru dienu jāapēd neliels gabaliņš ceptas cidonijas.

Pret drudzi: 2–3 cidonijas sēkliņas paliek zem mēles un tur 1–2 stundas.

Pret apdegumiem: cidonijas sēklas attiecībā 1:50 aplej ar karstu ūdeni, 5 minūtes enerģiski krata, tad izkāš. Ar iegūto šķidrumu ik pēc 10–15 minūtēm apziež problemātisko vietu.

Pret astmu, vemšanu, paģirām: pirms ēšanas izdzer pusglāzi svaigi spiestas cidoniju sulas.

Cidoniju sēklu uzlējumam (gatavo attiecībā 5:100) piemīt mīkstinoša iedarbība elpceļu saslimšanas gadījumos. Lieto pa ēdamkarotei 3–4 reizes dienā. Ārīgi uzlējumu izmanto apdegumu, sasprēgājušas ādas, acu iekaisumu ārstēšanai, bet angīnas gadījumā – kakla skalošanai.

Arī interesanti: Āboli, cidonijas un bumbieri u.c. sastāvdaļas noteikti nepieciešams sasaldēt. Ziemā būsiet par to pateicīgi! SPIED ŠEIT, lai lasītu! 

Leave a Comment