Četri padomi interesantāku fotogrāfiju uzņemšanai tūrisma apskates objektos

Vasara ir laiks, kad dodamies garākos atvaļinājumos un kopā ar ģimeni vai sev tuvajiem steidzam apskatīt Latvijas skaistākās vietas. Katram no mums tās ir savas, taču bieži vien var gadīties, ka līdz ar mums kādu apskates vietu vai dabas objektu vēlas apmeklēt arī prāvs citu atpūtnieku pulciņš.

Tādēļ Huawei eksperti “Undisovered Latvia” projekta ietvaros apkopojuši vērtīgus padomus kā uzņemt interesantāku fotogrāfiju uzņemšanai populāros tūrisma objektos.

Izvēlies pareizo laiku

Bieži vien Latvijas skaistākās vietas un tūrisma objekti kļūst visapmeklētākie ap pusdienas laiku vai dienas vidu, kad saule silda visspožāk un diena sasniegusi savu pilnbriedu. Tad arī atpūtnieki steidz apmeklēt Latvijas ezerus, pilis, parkus, virsotnes un citas skaistas vietas.

Lai uzņemtu skaistu fotoattēlu, kas nav fonā pārpildīts ar iespējamajiem atpūtnieku pūļiem, vislabāk izvēlēties laikus, kad apmeklētāju konktētajā vietā ir vismazāk. Labākie laiki, kad iespējams uzņemt neparastu fotogrāfiju, ir agrs rīts, tieši pēc saullēkta, kā arī vakars – brīdi pirms saulrieta. Tieši tad iespējams arī vērot interesantas gaismas un objektu saspēles dabā, kas sniegs pavisam jaunu perspektīvu uz konkrēto vietu.

Bruņojies ar pacietību

Bieži vien, apmeklējot kādu Latvijas vietu, vēlamies iemūžināt to ar sava tālruņa fotokameru, taču vēlamies to izdarīt pēc iespējas ātrāk, nenogaidot īsto mirkli. Šeit būtu svarīgi atcerēties, ka pat pāris sekunžu starpība bildes uzņemšanā var sniegt pavisam jaunu perspektīvu – garām lidojošs putns, krāsains tauriņš, vai kas zina – iespējams kāds meža dzīvnieks –  tieši tajā mirklī nodomās šķērsot blakus esošo pļavu, fotogrāfam paverot pavisam jaunu perspektīvu, kas iespējams vainagosies ar unikālu foto, ar kuru pēc tam lepoties sociālajos tīklos.

Virzies prom no ierastā ceļa

Visbiežāk apmeklējot dabas vai tūrisma objektus, izvēlamies ceļu, pa kuru ir visvieglāk un tuvāk piebraukt ar mašīnu, taču pavisam jaunus iespaidus ir iespējams gūt izvēloties sev neierastu transporta līdzekli. Piemēram tiem, kas raduši ceļot ar mašīnu, interesanti liksies uz dienu būt pasažiera lomā un izbaudīt Latvijas dabas skatus kā pasažierim autobusā. Labs risinājums ir arī velo tūrisms, savukārt asu izjūtu cienītājiem patiks traukties pa Latvijas ceļiem ar motociklu. Izvēloties sev neierastu pārvietošanās līdzekli, mēs palīdzam prātam pavērties uz lietām no cita skatupunkta, pievēršot uzmanību neparastām detaļām, kas noteikti taps iemūžinātas arī fotokameras objektīvā.

Izvēlies neparastus leņķus

Tāpat kā īstais laiks fotogrāfiju uzņemšanā, tā arī īstais leņķis ir bezgala svarīga lieta, ja vēlamies iziet no ierastajiem rāmjiem un atklāt jaunu perspektīvu, vienalga vai tas būtu piemājas dārzs, kāpas pie jūras vai meža dzīles.

Neparastu leņķu izvēlei palīdzēs fokusēšanās uz apkārt esošajiem priekšmetiem un lietām, kā piemēram pastaigājoties pa vecpilsētas ielām, uzmanību varam pievērst antīkajiem logu rāmjiem vai durvīm, kas var pastāstīt interesantus stāstus par pilsētas vēsturi un liecībām. Savukārt, pie dabas esot, fotografēt var mēģināt izvēloties kāda dabas objekta prizmu – kokus, ziedus, vai piemēram krastā izskalotiem gliemežvākiem un akmeņiem.

Leave a Comment