Četras aromātiskas tējas pret saaukstēšanos un augstu temperatūru


Ja gadījies saaukstēties, kas var būt labāks par aromātisku tēju? Tā gan sasilda, gan stājas ceļā saaukstēšanās slimībām.

Krūšu tēja
Ja nekādi neizdodas tikt vaļā no klepus, tējai jāņem augi, kas veicina atklepošanu no plaušām un bronhiem.

* Sajauc 4 daļas žāvētu māllēpju lapu, pa 3 daļām ceļteku lapas un lakricas saknes. Ēdamkaroti maisījuma aplej ar 2 glāzēm verdoša ūdens, pusstundu nostādina, tad izkāš. Dzer pa 1/4 glāzes ik pēc 3 stundām.

Sviedrējošas tēja
Ja paaugstinājusies ķermeņa temperatūra, palīdzēs sviedrējoša tēja.
* Vienādās daļās sajauc žāvētas aveņu ogas un liepziedus. Divas ēdamkarotes maisījuma aplej ar 2 glāzēm verdoša ūdens, 5 minūtes nostādina, tad visa tēja jāizdzer vienā reizē un jāliekas gultā. Šī aromātiskā tēja īpaši ieteicama gripas un citu vīrusinfekciju gadījumos.

Vēl šādās reizēs noder arī cits maisījums:
* sajauc vienādās daļās žāvētas piparmētras lapas, melnā plūškoka ziedus un liepziedus. Ēdamkaroti maisījuma aplej ar glāzi verdoša ūdens, silti ietin, pusstundu nostādina, tad izkāš. Pagatavoto devu izdzer karstu 2 reizēs.

Lai ātrāk atveseļotos un nerastos kādi sarežģījumi, pats galvenais saaukstēšanās slimību gadījumā ir – laikus sākt ārstēšanos. Kolīdz radušās pirmās aizdomas par saaukstēšanos, noderēs šāda recepte:
* sajauc vienādās daļās kumelīšu ziedus, liepziedus, melnā plūškoka augļus un piparmētru. Ēdamkaroti maisījuma aplej ar glāzi verdoša ūdens, pusstundu nostādina, tad izkāš. Dienas laikā jāizdzer 2–3 glāzes.

Leave a Comment