Cepamajā formā iebēru zemenes, uzlēju pa virsu mīklu un ieguvu līdz šim gardāko desertu!

Tagad, kad zemeņu laiks ir īstajā plaukumā, jāķeras klāt dažādiem gardumiem, kuru sastāvā ielikt šīs gardās ogas.

Šodien mums padomā ir viena lieliska deserta recepte, kura sastāvā varat likt jebkurus citus augļus vai ogas, tām nav pat obligāti jābūt zemenēm.

Franču pīrāgs

To nav iespējams aprakstīt vien ar pāris vārdiem – tas ir kaut kas starp pīrāgu, plāceni un torti. Visa mana ģimene jau ir iemīļojusi šo desertu tā unikālās un maigās garšas dēļ, pluss tam visam klāt nāk vēl ogu aromāts.

SASTĀVDAĻAS

  • 1/2 kg svaigu zemeņu (vai jebkuri citi augļi, ogas pēc jūsu izvēles)
  • 100 g miltu
  • 60 g cukura
  • 10 g sāls
  • 200 ml piena
  • 4 olas
  • 50 g sviesta

Lai aplūkotu receptes pagatavošanas gaitu, šķiriet nākamo lapu!

Leave a Comment