Buberts ar smiltsērkšķu mērci. Moderns deserts ar bērnības garšu

Izcili piemērots svētku galdam – miltu buberts ar skābenu un vitamīniem bagātu mērci. Tradicionāls deserts, papildināts ar neierastām garšām. Īpaši ērts steidzīgajiem pavāriem, jo desertu var pagatavot dienu pirms svētkiem un, uzglabāts vēsumā, tas garšos tikpat labi kā tikko pagatavots, iesaka kulinārijas bloga “Lindas virtuve” veidotāja Linda Tellgrena.

Sastāvdaļas
Izejvielas bubertam
½ glāze “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu “Ekstra”
½ l piena
4 lauku olas
¼ glāzes cukura
1 ēd.k. vaniļas ekstrakta vai 1 ēd.k. vaniļas pastas

Izejvielas smiltsērkšķu ķīselim
700 ml ūdens
120 g cukura
75 g kartupeļu miltu
150 ml smiltsērkšķu sulas

Izejvielas mērcei
700 ml ūdens
120 g cukura
150 ml smiltsērkšķu sulas
75 g kartupeļu miltu

Lai uzzinātu receptes pagatavošanas gaitu, šķiriet nākamo lapu!

Leave a Comment