Brīvdienu karaliene Turcija: kuru reģionu labāk izvēlēties

Klusums un miers, greznas viesnīcas, garas smilšu pludmales, bet varbūt brīnišķīga daba un vēstures dārgumi? Ar šādu izvēli saskaras vairums tūristu, plānojot doties uz par Turcijas rivjēru dēvēto Antālijas provinci. Atpūtas piedāvājumu šeit ir tik daudz, ka reizēm pat ir grūti izvēlēties, tāpēc “Kidy Tour” produkta menedžere Elīna Aņiļonīte atklāj, ar ko ir īpašs katrs no pieciem Turcijas kūrortu reģioniem, un kāpēc ir vērts izvēlēties kādu no tiem.

Alānija – Marka Aurēlija dāvana Kleopatrai

Leģenda vēsta, ka Alāniju kā kāzu dāvanu Kleopatrai uzdāvinājis pats Marks Aurēlijs, bet senās Ēģiptes valdniece mīļuprāt šeit pavadījusi laiku. Nav nekāds brīnums, jo Alānija apbur ar ainaviskiem skatiem, kurus var baudīt dodoties kalnos vai no mīlīgo kafejnīcām terasēm. Īpaši iespaidīgi skati paveras no Alānijas cietokšņa, kas ir vienīgais saglabājies turku seldžuku cietoksnis pasaulē – no turienes redzamas teju bezgalīgās smilšu un sīku oļu pludmales, Alānijas pilsēta un Tauru kalni.

Pilsētā ir saglabājušies senie aizsargmūri un torņi, kas savulaik sargāja no uzbrucējiem. Viens no interesantākajiem pilsētas objektiem arī ir saistīts ar aizsardzību – tā ir XIII gs. karakuģu būvētava. Vēl viena lieta, kas piesaista uzmanību Alānijas vecpilsētā – mazie veikaliņi, kuros tirgo ādas, zelta, tekstila izstrādājumus un suvenīrus. Šeit svarīgākais ir kaulēties, citādi pārdevēji varot pat apvainoties, turklāt negribas taču arī pārmaksāt. Iegriežoties tirgū, noteikti jānopērk un jānogaršo mazie turku banāni.

Labās cenas un kvalitātes attiecības dēļ Alānijā mīl atpūsties pāri, draugu kompānijas, ģimenes ar bērniem. Viesnīcu un izklaides izvēle ir ļoti plaša, tostarp arī ekonomiskās klases, tāpēc ikviens atpūtnieks atradīs piemērotu variantu gan savām vēlmēm, gan naudas maka iespējām. Tiesa, kūrorta centrā viesnīcas ir nelielas, piemēram, “Grand Okan”, “Kleopatra Blue Hawaii”, “Grand Kaptan” un citas.

Raksta turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment