Brīdinājuma zvaniņš dzirdei, kas noteikti jāsaklausa

Daudzi domā, ka slikta dzirde ir tikai vecu ļaužu problēma. Tā nav. Patiesībā mūsdienu sievietēm dzirde sāk pasliktināties jau pusaudžu gados. Cēlonis tam ir pārāk jutīgās (salīdzinājumā ar vīriešu) bungādiņas un sirds-asinsvadu sistēmas vājums.

Cēloņu daudz – rezultāts viens
Dārdošā mūzika diskotēkās, uz pilnu jaudu ieslēgts radio, televizors, atskaņotājs, nepārtrauktais troksnis darbā (stelles, šujmašīnas, dūcoša tehnika)… Sievietes maigās ausis nespēj dienu no dienas paciest šādu “spīdzināšanu” un “pašaizsardzības nolūkos” sāk samazināt bungādiņu jutību.

Pastiprinātas skaņu slodzes izraisīta manāma dzirdes pasliktināšanās mēdz būt daudzām sievietēm jau 20–25 gadu vecumā. Savukārt aptuveni 20% sieviešu dzirdi zaudē ARS, gripas un citu respiratoro slimību komplikāciju rezultātā; 10% pasliktinātās dzirdes cēlonis ir antibiotiku un citu medikamentu lietošana. Taču pats masveidīgākais cēlonis (aptuveni 60% gadījumu) ir krasās asinsspiediena svārstības, pārkaršana, ķermeņa atdzišana, spēcīgs stress, pārāk smags fiziskais darbs.

Lai lasītu rakstu tālāk, šķiriet nākamo lapu!

Leave a Comment