Biezpiena tortīte ar žāvētiem augļiem. Bez cepšanas!

Lielisks deserts, ko pagatavot brīvdienās kopā ar bērniem. Vienkāršas un veselīgas sastāvdaļas, vienmēr iespēja radošiem eksperimentiem. Kas svarīgi: praktiski nekas nevar iziet greizi.

Sastāvdaļas
Saldie krekeri
250 g biezpiena
Pusglāze krējuma
3-4 ēdamkarotes pūdercukura
100 g sviesta
Žāvēti augļi pēc vēlēšanās

Pagatavošana
1. Bļodā sajauc biezpienu, krējumu, pūdercukuru. Pievieno sasildītu sviestu un žāvētus augļus, kas iepriekš uz dažām minūtēm pārlieti ar karstu ūdeni un sagriezti gabaliņos.

2. Formu izklāj ar pārtikas plēvi. Apakšā liek vairākas kārtas cepumu. Tos var nedaudz pamērcēt, pārlejot ar sulu.

3. Uz krekeriem liek biezpiena masu.

4. Pēc tam atkal krekerus, atkal biezpienu, līdz izlietotas visas sastāvdaļas.

5. Liek desertu ledusskapī aptuveni uz 1-1,5 stundām. Pēc tam apgriež otrādi uz šķīvja un noņem plēvi.

6. Torti rotā ar riekstiem un šokolādes skaidiņām.

Leave a Comment