Bieži sāp sprands? Izmēģini šos vienkāršos vingrojumu kompleksus

Galvenais spranda sāpju cēlonis ir nepareiza stāja, kuras dēļ muskuļi zaudē stingrumu un elastību, tiek traucēta asinsrite, un plānāki kļūst starpskriemeļu diski. Savu artavu pievieno arī stresi, traumas, saaukstēšanās, pārāk lielas fiziskās slodzes… Šo iemeslu dēļ nākas ciest no mugurkaula kakla daļas neiralģijas, osteohondrozes, kam ar laiku piebiedrojas migrēna, roku tirpšana, troksnis ausīs, bezmiegs…

Ir daudz dažādu veidu, kā šīs nepatikšanas novērst: masāža, ierīvēšana, fizioterapija… Taču pati vienkāršākā un pieejamākā metode, kas neprasa īpašus nosacījumus un laiku, ir speciālu vingrojumu komplekss. Tas jāizpilda regulāri – vispirms no rīta, tad 2–3 reizes dienas laikā. Jo agrāk cilvēki šiem vingrojumiem pievēršas, jo labāk, bet tiem, kam pāri 40, tie ir vitāli nepieciešami.

Viss komplekss jāizpilda lēnām un plūstoši. Lai pastiprinātu efektu, galvas pagriešana un noliekšana jāpavada ar acu kustību tajā pašā virzienā. Pēc katra vingrojuma jāatgriežas sākumstāvoklī, jāatslābina kakla un plecu muskuļi un 10 sekundes jāatpūšas.

* Apsēžas uz krēsla un iztaisno muguru. Dziļi ieelpo un 5–7 sekundes no visa spēka ar plaukstām spiež uz pieri, bet ar pieri – uz plaukstām. Tad izelpo, noņem rokas no pieres un lēnām noliec galvu uz krūtīm. Atkārto 3–5 reizes.

Lai lasītu rakstu tālāk, šķiriet nākamo lapu!

Leave a Comment