Bērnu drošība rotaļu laukumos. Kas jāzina vecākiem, bet kas – bērniem

• Svarīgi iemācīt bērnam nosaukt gan savu, gan vecāku vārdus un uzvārdu, tālruņa numuru un dzīvesvietas adresi pazušanas gadījumā. Ja bērns ir pārāk mazs, lai iegaumētu šo informāciju, uzrakstiet savu tālruņa numuru uz lapiņas, ko var ielikt bērna apģērba kabatā. Bērnu pilsētiņā no 10:00 līdz 22:00 strādā kārtības apsargs, pie kura bērns var doties, ja redzeslokā pazaudējis vecākus.

• Pārrunāt ar bērniem, ka situācijās, kad nepieciešama palīdzība, vislabāk to lūgt policistiem, apsargiem vai citiem cilvēkiem formastērpos, kā arī pieaugušajiem, kas apmeklē rotaļu laukumu kopā ar saviem bērniem.

Programmas “Ventspils – mazulim draudzīga pilsēta” ietvaros, vairākkārt saņemot vecāku ierosinājumus ar lūgumu papildināt triecienabsorbējošā gumijas seguma ieklāšanu visā Bērnu pilsētiņas teritorijā, Ventspils pilsētas pašvaldība pieņēma lēmumu atbalstīt šo priekšlikumu, piešķirot līdzekļus seguma izbūvei, zem atlikušajām rotaļu iekārtām. Bērnu vecāki atzinuši, ka krāsainais gumijas segums ir daudz patīkamāks bērnu rotaļām – tas palīdz izvairīties no nevēlamām traumām, ir tīrāks un higiēniskāks, nenosmērējas bērna drēbes, apavos nesaiet smiltis, kā arī pēc lietus segums ātri kļūst sauss un tīrs.

Pirms aktīvās vasaras sezonas iestāšanās, Ventspilī pavasara darbu laikā, veikta pilsētas āra trenažieru, rotaļu laukumu un bērnu pilsētiņu rotaļu iekārtu apsekošana un pārbaude. Ventspils pilsētas visas rotaļu iekārtas atzītas par drošām. Rotaļu iekārtu pārbaudi, kā arī to atbilstību drošības prasībām un TÜV sertifikātam veica sertificēts inženieris, kurš par katru iekārtu izsniedz pārbaudes protokolu un uzlīmi, kas apliecina rotaļu iekārtas atbilstību drošības prasībām.

Leave a Comment