Bērnu drošība rotaļu laukumos. Kas jāzina vecākiem, bet kas – bērniem

Mazie ventspilnieki novērtē Ventspils pilsētā esošos bērnu rotaļu laukumus. Taču bieži esam novērojuši, ka ne visi ievēro drošības noteikumus šajos parkos, kāpjot uz atrakciju jumtiem, šūpoļu balstiem, kas var rezultēties bērnam iegūstot traumu.

Vairums mazo ventspilnieku ikdiena nav iedomājama bez kāda rotaļu laukuma apmeklējuma. Bieži mazākos bērnus pavada viņu vecāki, taču lielākie bērni rotaļu laukumus apmeklē patstāvīgi. Lai rotaļu laukumā pavadītais laiks būtu patīkams un drošs gan vecākiem, gan bērniem, ir jāievēro vairāki noteikumi, kas ļaus izvairīties no traumām un nepatīkamām situācijām.

• Vecāki nedrīkst novērties no bērna ne sekundi. Bieži novērota situācija, ka pazīstami vecāki savā starpa uzsāk intensīvas sarunas vai veido sarunu pa tālruni, kā laikā mazāk paliek uzmanības bērnam, kurš tajā brīdī var aizmaldīties.

• Apmeklējot jaunu rotaļu laukumu vai pamanot, ka tajā uzstādītas jaunas iekārtas, pārliecinieties, ka jūsu bērni mācēs tās izmantot, ka tās ir atbilstošas viņu vecumam un attīstībai. Ievērojot bērnu rotaļu laukumu uzturēšanas vadlīniju nosacījumus, Ventspils pilsētā pie visiem 36 rotaļu un 12 trenažieru laukumiem uzstādītas informatīvās plāksnes, kas satur būtisku informāciju – aprakstīti noteikumi, kā izmatot laukumu, kādai vecuma grupai tas paredzēts, kur griezties rotaļu iekārtu bojājuma gadījumā, un, kam zvanīt, ja laukumā noticis nelaimes gadījums. Uz plāksnītes norādīta arī laukuma atrašanās vieta, lai nepieciešamības gadījumā zvanītājs viegli orientētos, kādā adresē rotaļu laukums atrodas.

Raksta turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment