Bērniem jautrība, Vecākiem īpaša piesardzība – drošība pludmalē

Iestājoties aktīvai pludmales sezonai, Ventspils pašvaldības iestāde “Komunālā pārvalde” vēlas atgādināt par bērnu drošību vecākiem, ar bērniem apmeklējot Ventspils Zilā karoga pludmali. Domājot par pašiem mazākajiem pludmales apmeklētājiem un palīdzot orientēties plašajā pludmales zonā, tāpat, kā pērn, uz ieeju stendiem ir uzlīmētas papildu atpazīšanas zīmes – dzīvnieku attēli.

Pieredzot gadījumus, kad paši mazākie pasaules pētnieki pludmalē var nozust no vecāku redzesloka, un apjukumā vairs nespēj orientēties plašajā pludmales telpā, lai bērns, pazušanas gadījumā, spētu saprast, kur atrodas – ieejot pludmalē pa pirmajām sešām laipām, uz katra ieejas stenda ir uzlīmēta uzlīme ar bērnam viegli atpazīstamu dzīvnieka attēlu.

Dodoties uz pludmali, ar bērnu ir jāpārrunā vairāki drošības apsvērumi – pieejot pie ieejas stenda, bērnam jāiegaumē, kāda uzlīme uz tā attēlota, lai nozušanas gadījumā, bērns varētu doties uz glābšanas dienesta posteni. Glābšanas dienesta darbiniekiem būs daudz vieglāk atrast vecākus, ja bērns spēs pateikt, pa kuru laipu ir ienācis.

Katrai pludmales ieejai piešķirts savs dzīvnieks – 1. ieeja – Zaķis; 2. ieeja – Kaķis; 3. ieeja – Lapsa; 4. ieeja – Lācis; 5. ieeja – Lauva; 6. ieeja – Ezis; 7. ieeja – Gailis; 8. ieeja – uzlīmi iegūs tiklīdz tiks izbūvēta jaunā laipa; 9. ieeja – Zirgs un 10. ieeja – Aita.

Lai pasargātu bērnu no nepatīkamiem atgadījumiem, vecākiem ejot uz pludmali der atcerēties:

Vienmēr palīdzību var jautāt glābšanas dienesta darbiniekiem, kas strādā visu dienu;

Bērniem atrodoties ūdens tuvumā, jālieto spilgtas piepūšamās aproces. Tās palīdzēs noturēties virs ūdens un bērns būs vieglāk atpazīstams citu vidū;

Ar bērnu jāizrunā situācijas, ko darīt nozušanas gadījumā – jāizstāsta, ka drošākā vieta, kur vienmēr var doties ir glābšanas dienesta postenis, kur arī vecāki dosies meklēt. Ja pludmalē nav glābšanas dienesta, ar bērnu var vienoties par kādu citu labi pamanāmu vietu, kur bērns var doties, ja apmaldījies, un gaidīt tur vecākus;

Sargāties no saules, lietojot cepuri;

Iegādāties rotaļlietas pludmalei, lai bērnam būtu interesanti darboties līdzās vecākiem;

Izmantot īpašu pazīšanas zīmi. Vēlams, lai bērnam būtu vēl kāda pazīšanas zīme, ne tikai košās aproces, bet iespējama arī neparasta galvassega.

Ko nedarīt ūdens tuvumā:

Nelaist ūdenī bērnu vienu pašu. Vecākiem visu laiku jābūt līdzās, jo bērns var viegli pakļūt zem ūdens;

Neatstāt bērnu vienu bez uzraudzības ar peldriņķi vai uz piepūšamā matrača. Peldriņķi vilnis var apgāzt, un bērns saviem spēkiem diez vai spēs apgriezties atpakaļ, kā arī matraci var iepūst tālu jūrā;

Neizvēlēties atpūtas vietu blakus volejbola laukumam.

Atgādinām, ka lai nodrošinātu maksimālu drošību bērnu fiziskajai veselībai, pludmales apmeklējums bērniem paredzēts tikai pieaugušo uzraudzībā.

Tāpat aicinām iedzīvotājus nepalikt vienaldzīgiem – ja redzat vai esat liecinieki tam, ka kāda bērna dzīvība vai veselība ir apdraudēta, nekavējoties meklēt apkārtējo cilvēku palīdzību, un informējiet Ventspils pilsētas pašvaldības policiju pa tālr. 63680808 vai 28680808.

Leave a Comment