Beidzot ir zināms vai MAIJĀ varēsim sagaidīt pabalstu!

Pirms pusotra mēneša Ministru prezidents Krišjānis Kariņš savā ikgadējā uzrunā Saeimas sēdē sacīja, ka no maija pensionāri un maznodrošinātie Latvijas iedzīvotāji varētu saņemt pabalstu, kas kompensētu straujo cenu kāpumu.

Tagad ir skaidrs, ka šī solītā pabalsta maijā nebūs. Visticamāk, arī jūnijā, jūlijā, augustā, septembrī, oktobrī un novembrī ne. Ja valdība akceptēs Labklājības ministrijas sagatavotos priekšlikumus, tad kādu daļu iedzīvotāju varētu saņemt decembrī.

Ko amatpersonas solīja martā?

K. Kariņš uzrunā Saeimas sēdē šogad 17. martā minēja, ka inflācijas kompensēšanai no maija Latvijā vajadzētu ieviest mērķētus pabalstus tām iedzīvotāju grupām, kurām tas būs nepieciešams.

Premjers skaidroja, ka ar mērķētiem pabalstiem varētu daļēji kompensēt dzīves sadārdzināšanos, piemēram, pensionāriem, kuriem ir fiksēti ienākumi, daudzbērnu ģimenēm, kuras ir mazturīgākas jeb ar mazākiem ienākumiem uz vienu cilvēku, nekā tam, kas strādā vai dzīvo viens pats, raksta neatkariga.nra.lv.

Marta vidū premjers sacīja, ka mērķētos pabalstus varētu ieviest no maija, kad būs beidzies jau iepriekš līdz aprīlim valdības un Saeimas piešķirtais atbalsts iedzīvotājiem 450 miljonu eiro apmērā energocenu pieauguma kompensēšanai.

Lasi vēl: ”Viņa cīnās par savu dzīvību”: slavenas aktrises meita atklāj baiso patiesību

K. Kariņš atzīmēja, ka iepriekš piešķirtais atbalsts energocenu kompensēšanai ir vairāk nekā 1% no iekšzemes kopprodukta, kas, pēc Latvijas Bankas prezidenta paustā, ir viens no dāsnākajiem atbalstiem Eiropā. Premjers pieļauj, ka ar līdzšinējo mehānismu daļā gadījumu kompensēts varētu būt par daudz un, iespējams, kaut kur arī nepietiekami, tāpēc turpmāk labāks risinājums ir mērķētie pabalsti.

Lūk, kas vēl ir svarīgi – lasi tālāk

COMMENTS

Leave a Comment