Banānu un plūmju torte – maiga un kūst uz mēles

Pagatavošanas gaita

  1. Olas istabas temperatūrā kuļ ar cukuru 10 minūtes, pievieno medu, turpina kult.
  2. Miltus samaisa ar kakao pulveri un cepamo pulveri, pievieno valriekstus, samaisa, maisījumu iemaisa sakultajās olās.
  3. Mīklu lej ietaukotā veidnē.
  4. Cep 170-180°C temperatūrā, 40 minūtes.
  5. Biskvīta gatavību pārbauda ar koka iesmiņu, ja sauss- gatavs.
  6. Pirmās 25 cepšanās minūtes krāsns durtiņas atvērt nedrīkst.
  7. Gatavu biskvītu atdzesē, nogriež virsmiņu, sadala 3 daļās.
  8. Gatavo krēmu – samaisa skābo krējumu ar cukuru.
  9. Banānu un žāvētas melnās plūmes sagriež šķēlītēs.
  10. Apakšējo biskvītu noziediet ar krēmu, tad lieciet žāvēto melno plūmju kārtu.
  11. Vidējo biskvītu noziediet ar krēmu, tad lieciet pa virsu banānu kārtu.
  12. Vidējo biskvītu lieciet virsū apakšējam biskvītam.
  13. Biskvīta virsmiņu sasmalciniet.
  14. Augšējo biskvītu noziež ar krēmu, apkaisa ar biskvīta drupačām.
  15. Augšējo biskvītu liek virsū vidējam biskvītam, rotā pēc saviem ieskatiem, var rotāt ar pūdercukura sirsniņām.
  16. Torti liek ledusskapī ievilkties uz pāris stundām.
  17. Tas arī viss – lai jums labi garšo!

Leave a Comment