Baklažāns pret sirdskaitēm un iekaisumiem. Kā pagatavo dabīgas zāles?


Indijā baklažānus lietot uzturā ieteica cilvēkiem, kas sirga ar asinsvadu aterosklerozi, kā arī infarkta profilaksei. Baklažāna mīkstumā esošās pektīnvielas sekmīgi šķīdina un izvada no organisma holesterīnu, tā nostiprinot kapilāru sieniņas un padarot asinsvadus tīrus un elastīgus.

Baklažāna augļos ir C. PP un B grupai piederīgie vitamīni, kā arī kālijs, fosfors, kalcijs, magnijs, kobalts, dzelzs, olbaltumi, ogļhidrāti un specifiska viela melongēns. Tieši ar tā starpniecību, regulāri lietojot baklažānus uzturā, iespējams būtiski samazināt tauku un holesterīna līmeni asinīs, normalizēt ūdens un sāļu maiņas procesu, atbrīvot organismu no urīnskābes (kas īpaši svarīgi podagras un sāpošu locītavu gadījumos).

Nobriedušie augļi rosina liesas un kaula smadzeņu darbību, paaugstina hemoglobīna līmeni asinīs, mazina menstruālās sāpes. Cepti un sautēti baklažāni ieteicami sievietēm grūtniecības laikā un maziem bērniem, jo sekmē dzīvības spēku pieplūdumu un palīdz izvairīties no mazasinības.
Uzmanību! Visa cita starpā baklažānos ir arī indīga viela – solanīns, kuru var neitralizēt tikai termiskās apstrādes ceļā. Tāpēc ēst baklažānus svaigā veidā nedrīkst.

Lai lasītu rakstu tālāk, šķiriet nākamo lapu!

Leave a Comment