Auzu pārslu un ābolu putra. Signes Meirānes recepte


Par spīti tam, ka vairums pusaudžu zina, ka brokastis ir galvenā dienas ēdienreize, nereti slinkuma vai laika trūkuma dēļ šo ēdienreizi jaunieši neietur, aizstājot to ar dubultu porciju pusdienās.

Kā norāda Signe Meirāne, katrs rīts viņas mājās ir īpašs laiks, kad pie kopīga brokastu galda satiekas visa ģimene. “Lai gan manam vīram nereti nākas izlaist brokastis, meitām nav atļauts doties ārpus mājas bez to ieturēšanas. Kopš agras bērnības esmu viņām mācījusi, ka rīts bez brokastīm ir tas pats, kas diena bez enerģijas, tādēļ mūsu mājās brokastis tiek ēstas bez iebildumiem un ar gardu muti”. Viņa arī piebilst, ka pirms brokastīm īpaši vērtīgi ir izdzert glāzi ūdens, lai ķermenis pamostos un būtu gatavs uzņemt ēdienu un atjaunot enerģiju.

Sastāvdaļas
• 100 g auzu pārslu
• nedaudz kanēļa vai vaniļas pulvera
• nedaudz kardamona pulvera
• 400 ml auzu vai mandeļu vai sojas piena*
• 2 mīkstas dateles, smalki sakapāts, lai labāk izkūst
• 200 ml ūdens, ja vajag
• 300 g tīra ābolu biezeņa bez cukura

Pagatavošana

Katliņā ieber auzu pārslas un kanēli, kardamonu, dateles, pielej pienu.

Vāri uz nelielas liesmas 7 – 10 minūtes, ik pa laikam apmaisot, līdz putra ir gatava.

Ja nepieciešams, pievieno vēl ūdeni.

Pirms pasniegšanas iemaisi putrā ābolu biezeni un pasniedz.

Leave a Comment