Augu izvilkumi, uzlējumi un tējas pret stenokardiju


Vilkābele, baldriāns un asinszāle ir vieni no spēcīgākajiem augu valsts līdzekļiem, kas labi palīdz pret stenokardiju. Tomēr jāievēro piesardzības pasākumi un precīzi jāievēro receptēs minētie drogas daudzumi.

Vilkābele
Stenokardijas ārstēšanai plaši tiek izmantoti vilkābeles ziedi.

Novārījums: 2 ēdamkarotes žāvētu ziedu aplej ar glāzi ūdens, 10 minūtes vāra, tad atdzesē un izkāš. Lieto pa 1 ēdamkarotei 3–4 reizes dienā.

Izvilkums: 10 g žāvētu ziedu aplej ar 100 g degvīna, 21 dienu nostādina tumšā vietā, tad izkāš un biezumus izspiež. Lieto pa 20–25 pilieniem 3 reizes dienā.

Vilkābeles augļu tēja: 1 ēdamkaroti augļu aplej ar glāzi ūdens, 10–15 minūtes vāra, silti ietin un 2 stundas nostādina. Dzer pa glāzei 3 reizes dienā kā tēju.
Vilkābeles augļu ievārījums: nogatavojušos augļus saspaida un saberž ar cukuru (attiecībā 1:1). Ieteicams regulāri lietot ziemā, un lēkmes nemēdz būt.

Lasi arī: Vilkābele laba sirdij. Pagatavo biezeni vai saberz ar cukuru!

Baldriāns
Baldriāna saknes stenokardijas ārstēšanai ir visai radikāls līdzeklis.

Uzlējums: 10 g žāvētu sakņu aplej ar glāzi verdoša ūdens, silti ietin, stundu nostādina, tad izkāš. Lieto pa ēdamkarotei 4–5 reizes dienā.

Izvilkums: baldriāna sakņu izvilkumu spirtā lieto pa 20–30 pilieniem 3 reizes dienā.

Asinszāle
Pret stenokardiju kopā ar citiem augiem palīdz arī asinszāle.

Uzlējums: asinszāles lakstus vienādās daļās sajauc ar baldriāna saknēm un parastā pelašķa lakstiem. Vienu ēdamkaroti maisījuma aplej ar glāzi auksta ūdens un 3 stundas nostādina. Pēc tam liek uz uguns, uzkarsē līdz viršanai, 5 minūtes vāra, tad atdzesē un izkāš. Dzer pa 1/3 glāzes 3 reizes dienā.

Leave a Comment