Augs, kas darbojas kā spēcīgs antioksidants un attīra asinis no holesterīna

2-11

Neseni pētījumi ir pierādījuši, ka baziliks ir lielisks augs, ar kura palīdzību iespējams cīnīties ar baktērijām, vīrusiem un hroniskām slimībām. Un Jūs domājāt, ka no bazilika var pagatavot tikai pesto mērci.

Baziliks savu ārstniecisko īpašību dēļ daudzās kultūrās tiek uzskatīts par svēto augu. Tas aug siltās un tropiskās vietās. Baziliku ir ļoti viegli kopt, tādēļ to var audzēt gan telpās, gan dārzā.

Vislabāk baziliku izmantot svaigā veidā. Tam piemīt patīkams aromāts un asa garša. Tā sastāvā ir daudz barības vielu, K vitamīnu un tikai divas ēdamkarotes bazilika var nodrošināt ar 29% no dienā nepieciešamās devas. Turklāt, tajā ir arī vitamīns A, beta karotīns, spēcīgi antioksidanti, kas spējīgi pasargāt organismu no brīvo radikāļu iedarbības. Un vēl, bazilikā esošās vielas spēj novērst saslimšanu ar sirds un asinsvadu slimībām, kā arī aterosklerozi. Labo vielu saraksts tikai turpinās, jo šajā augā ir arī magnijs, fosfors, mangāns, kalcijs, dzelzs, kā arī citas minerālvielas un flavonoīdi.

Lai uzzinātu, kādu tieši labumu organismam sniedz baziliks, šķir nākamo lapu!

Leave a Comment