Augļi un dārzeņi, kas nav piemēroti katram. Kas jāzina?

Augiem, dārzeņiem un augļiem mēdz būt arī kontrindikācijas. Tāpēc ne visiem viss ir vienādi labs. Pirms sāk kaut ko lietot – uzturā vai ārstniecībā, vispirms jānoskaidro, vai izvēlētajam dabas produktam nebūs nevēlama iedarbība.

Piemēram, jābūt piesardzīgiem, ēdot bumbierus, jo tie izraisa meteorismu. Daudz vīnogu nedrīkst lietot cukura diabēta slimnieki, bet apelsīni nav vēlami, ja ir gastrīts, enterīts vai slims aizkuņģa dziedzeris – tie var izprovocēt slimības saasinājumu. Toties svaigas un žāvētas aprikozes ir ļoti veselīgas, jo veicina kuņģa-zarnu trakta darbības normalizēšanos, tām piemīt arī pretmikrobu iedarbība.

No augiem visvairāk kontrindikāciju ir alvejai. Ir viedoklis, ka sievietēm pēc 40 gadiem šo augu vispār nav vēlams izmantot ārstniecībai, jo tas paaugstina organisma tonusu un veicina audzēju augšanu, ja tādi ir.

Šis uzskats tiek pamatots ar to, ka alveja ir ārkārtīgi spēcīgs bioloģisks stimulators.

Cilvēkiem, kas slimo ar onkoloģiskām kaitēm, jāierobežo arī ķiploku lietošana. Būtībā jābūt piesardzīgam ar jebkuru biostimulatoru. Importa bioloģiski aktīvās piedevas iesākumā var dot zināmu pozitīvu efektu, bet pēc tam izraisīt kādu blakni un kaut ko organisma mehānismā arī sabojāt.

Lai uzzinātu vēl svarīgu informāciju, šķiriet nākamo lapu!

Leave a Comment