Augi un to maisījumi, kas “garšo” sirdij


Zināms, ka mūsdienās ar to vai citu sirds-asinsvadu kaiti sirgst puse planētas iedzīvotāju. Miljoniem cilvēku nomirst ar infarktu vai insultu, jo sirds-asinsvadu slimības ir viltīgas un bīstamas. Viltīgas tāpēc, ka ilgu laiku tās sevi neizpauž, un cilvēks vienkārši neuztver sirds raidītos trauksmes signālus.

Bet ļaunas tāpēc, ka, slepus attīstoties, tās dod milzīgu triecienu visam organismam: pakāpeniski no ierindas iziet ne tikai sirds-asinsvadu, bet arī elpošanas sistēma, tiek traucēta vielmaiņa, pasliktinās redze…

Tas viss būtiski ietekmē dzīves kvalitāti. Vairumā gadījumu, lai pilnībā atveseļotos, ar ārsta izrakstītajiem medikamentiem, kuriem bez atveseļojoša efekta mēdz būt arī dažādas blaknes, ir par maz. Tāpēc teicami palīgi šādās situācijās ir ārstniecības augi un to maisījumi.

Izplatītāko sirds patoloģiju – sirds išēmiskās slimības, stenokardijas, aritmijas, miokarda infarkta – kompleksajā ārstēšanā var izmantot šādus augu maisījumus.

* Sajauc žāvētas piparmētras lapas (20 g), pelašķa lakstus (30 g), vilknadzes lakstus (20 g) un baldriāna saknes (10 g). Vienu ēdamkaroti maisījuma aplej ar glāzi verdoša ūdens, 4 stundas nostādina slēgtā traukā, tad izkāš. Izdzer pa malkam dienas laikā pret tahikardiju, kardioneirozi, bezmiegu.

* Sajauc parastās marūbijas lakstus (30 g), maura retēja lakstus (30 g), trejdaivu sunīša lakstus (20 g) un sparģeļu dzinumus (20 g). Divas ēdamkarotes maisījuma ieber termosā, aplej ar 2 glāzēm verdoša ūdens, stundu nostādina, tad izkāš. Dzer pa pusglāzei 3–4 reizes dienā pirms ēšanas pret nepietiekamu asinsriti, miokarda distrofiju.

Lai lasītu rakstu tālāk, šķiriet nākamo lapu!

Leave a Comment