Ārsti publicējuši sarakstu ar zālēm, kas neko neārstē

Piracetāms (Pyracetam)

Citi nosaukumi: „Lucetam”, „Memotropil”, „Nootropil”, „Piratropil”, „Cerebril”.

Tāpat kā visi pārējie nootropie līdzekļi, ir pazīstams pārsvarā tikai NVS valstīs. Piracetāma efektivitāte nav pierādīta, toties ir dati par nevēlamām blakusparādībām. Nav reģistrēts lielākajā daļā attīstīto valstu.

Cinarizīns (Cinnarizin)

Aktīvā viela:cinnarizinum (difenilpiperazīns)

Citi nosaukumi: „Stugezin”, „Stugeron”, „Stunaron”.

Cinarizīns šobrīd tiek ražots tikai Bangladešā, un tai pašā laikā jau pirms 30 gadiem tika aizliegts lietošanai vairākās Rietumu valstīs. Kāpēc? Nevēlamo blakņu saraksts aizņemtu pārāk daudz vietas, tāpēc pietiek pieminēt vien to, ka cinarizīna lietošana var izraisīt akūto Parkinsonisma formu.

Validols (Validolum)

Aktīvā viela:izobaldriānskābesmentilesteri

Citi nosaukumi: „Valofin”, „Mentoval”.

Novecojis līdzeklis ar nepierādītu efektivitāti. Nekādā gadījumā nevajadzētu uz to paļauties gadījumā ja jums rodas problēmas ar sirdi! Tas neko nelīdz, bet infarkta gadījumā ir svarīga katra minūte!

Novo-Passit

Aktīvā viela:guaifenazīns.

Šīs it kā anksiolītisks līdzeklis satur daudz dažādus augu ekstraktus, taču tā vienīgā aktīvā viela ir atkrēpošanas līdzeklis. Tā bieži ietilpst pretklepus zāļu sastāvā, un nekādi nespēj iedarboties kā nomierinošs līdzeklis, kā tiek reklamēts Novo-Pasīts.

Hedeliks (Hedelix)

Citi nosaukumi:Hederīns, „Helisal”, „Prospan”.

ASV Nacionālais veselības aizsardzības institūts veicis apjomīgus pētījumus un nonācis pie secinājuma, ka, neskatoties uz popularitāti, efejas lapu ekstrakts nav efektīvs klepus ārstēšanai. Labāk iedzeriet tēju ar citronu.

Glicīns

Glicīns principā nav nekādas zāles, bet gan vienkāršā aminoskābe. Būtībā, tas ir kārtējais uztura bagātinātājs, no kura organismam nav nekāda labuma. Klīniskā glicīna efektivitāte nav ne vien pierādīta, tā pat nav pētīta.

Sinuprets(Sinupret

Aktīvā viela: ārstniecisko augu ekstrakti.

Citi nosaukumi: „Tonzipret”, „Bronchipret”.

Vācijā populārs fitopreparāts, kura efektivitāti apstiprina vien ražotāja veiktie pētījumi. Jūs varat pagatavot to mājās, vienkārši uzvārot genciānas, gaiļbiksīšu, skābeņu, plūškoka ziedu un ārstnieciskās verbēnas tēju. Ļoti ekonomiski!

Troksevazīns (Troxevasin)

Citi nosaukumi: „Troxerutin”.

To efektivitāti pierāda vien divi krievu pētījumi, kas tika apšaubīti no rietumu zinātnieku puses. Pēc viņu viedokļa Troksevazīna iedarbība uz organismu ir knapi pamanāma.

Jebkādi homeopātiskie līdzekļi

Aktīvā viela: neeksistē.

Populārākie līdzekļi:Anaferons, Antigripīns, Aflubīns, Viburkols, Galstena, GinkgoBiloba, Memorija, Okulohels,Pumpans, Remens,Renitāls, Salvija, Tonziprets, Traumels, Engistols… patiesībā to ir tūkstoši!

Uzskaitot pseidoārstnieciskos līdzekļus, būtu negodīgi nepieminēt homeopātiskās zāles.

Lūdzu, reizi pa visām reizēm iegaumējiet: homeopātiskie līdzekļi principā nesatur nekādu aktīvo vielu. Tiem nav ne mazākās iedarbības uz cilvēka organismu, baktērijām, vīrusiem un slimībām, kuras tiem būtu jāārstē.

Lasi vēl: Izvēlies taro kārti ar pareģojumu un uzzini, kas tevi gaida tuvākajā nākotnē. Atceries, tu pats esi savas laimes kalējs!

Homeopātijas efektivitāte neatšķiras no placebo efekta.

Avots:

kaifovo

COMMENTS

Leave a Comment