Arī policistiem no 11.oktobra klāsies daudz grūtāk; Būs sarežģīti

Nevakcinētie vai Covud-19 nepārslimojošie policisti, kuriem nevarēs nodrošināt darbu attālināti, no rītdienas tiks atstādināti no dienesta vai darba pienākumu pildīšanas, liecina Neatkarīgās rīcībā nonākusī neoficiālā informācija.

Policijas darbinieku vidū sestdien izplatīta informācija, ka no 11.10.2021. tiešais priekšnieks, konstatējot, ka nodarbinātajam nav vakcinācijas vai izslimošanas sertifikāta, nav uzsākta vakcinācija un nav iespējams nodrošināt šī nodarbinātā darbu attālinātā režīmā, mutiski atstādina nodarbināto no dienesta/darba pienākumu pildīšanas un raksta ziņojumu Valsts policijas priekšniekam, ziņo neatkariga.nra.lv

Lasi vēl: No 11.oktobra pie ārstiem vairs nebūs tik vienkārši tikt; Kas jāzina vēršoties pie ārstiem

Šī jaunā kārtība pamatota ar 8. oktobrī pieņemto MK rīkojumu “Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu” paredz to, ka darbiniekiem, kas nodarbināti sabiedrībai kritiski svarīgās nozarēs, kuri ir sākuši vakcinācijas procesu, bet nav to pabeiguši, Covid-19 testi tiek nodrošināti valsts apmaksātas rutīnas skrīninga testēšanas ietvaros.

Valsts policija Neatkarīgajai pagaidām nav atbildējusi, vai šī informācija ir patiesa un kā Valsts policija nodrošinās MK rīkojuma “Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu” normu izpildi.

NRA jau rakstīja, ka publiskā sektorā strādājošajiem vakcinācija pret Covid-19 būs obligāta.

Pildīt darba pienākumus tikai vakcinējušās vai Covid-19 pārslimojušas personas drīkstēs, sākot no 15.novembra.

Rīkojums paredz arī to, ka darbinieki, kas nodarbināti sabiedrībai kritiski svarīgās nozarēs – izglītības iestāžu darbinieki, ārstniecības personas, drošības un glābšanas dienestu darbinieki un ieslodzījuma vietu darbinieki darbinieki- un kas sākuši vakcinācijas procesu, bet nav to pabeiguši, Covid-19 testi tiek nodrošināti valsts apmaksātas rutīnas skrīninga testēšanas ietvaros, raksta neatkariga.nra.lv

COMMENTS

Leave a Comment