Arī Latvijā reiz filmēšanas laikā ir nonāvēts cilvēks: Trieciens bijis tik spēcīgs, ka vīrietis aizripojis pa ceļu

Droši vien piemirsies, ka 2008. gada augustā Rīgā tika filmēta pilnmetrāžas filma «Mazie laupītāji».

Vērmanes dārzā filmēšanā iesaistītais zirgs ar ratiem pārbrauca pāri cilvēkam – dzīvnieks uzskrējis virsū garām ejošajam cilvēkam, kurš pakļuvis zem pajūga. Trieciens bijis tik spēcīgs, ka vīrietis aizripojis pa ceļu, raksta nra.lv

Policija noskaidrojusi, ka kučieris nebija lietojis alkoholiskos dzērienus. Pajūga vadītājs ziņu aģentūrai LETA stāstīja, ka, braucot lejā pa slīpu virsmu, viņš ievērojis cilvēku gados, uzsaucis, lai dod ceļu, un vīrietis pagājis malā, bet tad pēkšņi viņš pavirzījies atpakaļ, zirgs uzskrējis viņam virsū un pajūgs pārbraucis pāri. Vēlāk noskaidrojies, ka 67 gadus vecajam vīrietim bijušas dzirdes un redzes problēmas.

Lasi vēl: Noderīga informācija visiem autovadītājiem, kuri bieži pārvietojas pa Rīgu

Filmētāji pēcāk sacīja, ka negadījums notika ārpus filmēšanas laukuma, jo tobrīd tika filmēts skats uz Tērbatas ielu. Tāpēc neviens no filmēšanas grupas neesot kučierim licis pārvietoties pa Vērmanes parku. Tādu lēmumu pieņēmis viņš pats.

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa nepilnus 30 gadus vecajam pajūga vadītājam piesprieda nosacītu brīvības atņemšanu uz trim gadiem ar tikpat ilgu pārbaudes laiku.

Viņam bija pienākums reģistrēties Valsts probācijas dienestā un piedalīties probācijas programmās. No apsūdzētā par labu bojā gājušā vīrieša meitai nolemts piedzīt 5000 latu (aptuveni 7100 eiro) lielu morālā kaitējuma kompensāciju

COMMENTS

Leave a Comment