Ārā – lapkritis, uz galvas – matkritis! Ko lai dara, ja rudenī pastiprināti izkrīt mati?

Cilvēks kaut kur savā dabā ir līdzīgs dzīvniekam, taču mums nav raksturīga tipiskā sezonālā kažoku maiņa, kā tas ir dzīvniekiem. Problēma ir tāda, ka daudzas daiļā dzimuma pārstāves jo īpaši izjūt matu izkrišanu tieši sezonālās gadalaiku maiņas laikā. Kādēļ tā?

Lai gan matu izkrišana ir tik pat dabīgs un proces, kā ādas nomaiņa pret jaunu, neviļus rodas satraukums, ja mati sāk krist ārā aumaļām. Ko šādā gadījumā darīt?

Ja gadījumā pastiprināta matu izkrišana manāma pēdējo trīs mēnešu laikā, tas var būt tiešs atspoguļojums tam, kas ar jūsu ķermeni noticis pēdējā pusgada laikā: slimības, krasa svara zaudēšana, stress un gadalaiku maiņas. Šādos gadījumos matu izkrišana ir pārejošs proces, ar kuru organisms tiks galā pats.

Ļoti bieži organismam ir nepieciešama palīdzība, un šī palīdzība ir vajadzīga nevis no ārienes (masku, eļļu, serumu un speciālu šampūnu lietošana), bet gan iekšēji – ikdienā lietojamā pārtika. Vienmēr jāatceras, ka, tāpat kā nagu un ādas veselību, arī matus ļoti ietekmē tā brīža veselības, emocionālais stāvoklis, vielmaiņa, turklāt to izkrišana nav saistīta ar ārējiem faktoriem, piemēram, matu balināšanu vai krāsošanu.

Lai lasītu rakstu tālāk un uzzinātu, kas jādara, lai mati tik traki nekristu ārā, šķiriet nākamo lapu!

Leave a Comment