Ar ko un kā ārstēt klepu, ja negribas saujām rīt tabletes


Lai arī varbūt šobrīd jūties vesels kā gurķītis, daudz drošāk jūtas tas, kurš zina, ko un kā lietot, ja klepus piemetīsies.

* Nogriež 7–8 ļoti plānas rutka šķēlītes un katru no tām dāsni apkaisa ar cukuru. Pēc 6–8 stundām sāks izdalīties sula. To lieto pa vienai ēdamkarotei ik pēc stundas. Šis līdzeklis maksimāli īsā laikā izārstē pat vissmagāko klepu – jūtama uzlabošanās iestājas jau pēc 2–3 dienām, bet drīz pēc tam klepus pāriet pilnībā.

* Nogatavojušos banānus izberž caur sietu, masu liek traukā ar karstu cukurūdeni (2 banāni uz tasīti ūdens). Dzer siltu pa vairākiem malkiem vienā reizē. Kurss – līdz klepus pārgājis.

* Sajauc pa ēdamkarotei rudzu, auzu un miežu graudus, pievieno ēdamkaroti cigoriņu un 2 g sasmalcinātu rūgto mandeļu. Uzvāra kā parasto kafiju un dzer ar karstu vārītu pienu. Dienas laikā vēlams izdzert 6 porcijas pa 70 g katru.

* Pret klepu, ko izraisījusi saaukstēšanās un kura laikā jūtamas sāpes krūtīs, labi palīdz vārīta rāceņu sula ar medu vai cukuru.

* Labi palīdz arī tukšā dūšā lietots olas dzeltenums, kas sakults ar cukuru un rumu.

* Līdzīgās daļās sajauc burkānu sulu ar pienu vai ūdenī izšķīdinātu medu un lieto pa ēdamkarotei 6 reizes dienā.

* Divas ēdamkarotes sviesta sajauc ar 2 olas dzeltenumiem, pievieno tējkaroti kviešu miltu, 2 tējkarotes medus un vēlreiz visu rūpīgi samaisa. Devu pa tējkarotei izlieto dienas laikā.

Leave a Comment