Ar ko beidzās lūša un kaķa draudzība 12 gadu garumā. Šī gada 3.janvārī viena zvēra sirds beidza pukstēt

Cilvēki, kuri apmeklēja Ļeņingradas zooloģisko dārzu, vienmēr apstājās pie brīvdabas būra ar lūsi.

Visi apstājās, kad pamanīja, ka blakus lielam lūsim sēž mazs kaķītis. Lūsis un kaķis dzīvoja līdzās vienā būrī. Šī draudzība ilga 12 gadus. Šis apbrīnojamais stāsts aizsākās 2007. gadā. Lūsis Linda ir dzimusi Ļeņingradas zooloģiskajā dārzā, un, kad viņa bija nedaudz izaugusi, viņai tika piešķirts plašs voljērs. Divu mēnešu vecumā viņa vēlējās kādu draugu sev blakus.

Zoodārza darbinieki domāja – kāpēc gan nemēģināt viņai piedāvāt paspēlēties ar kaķēnu. Nez, kā veidosies starpsugu draudzība. Apmeklētāji redzēs, kādi ir dažāda veida kaķi. Viņi paņēma un nolika kaķēnu blakus lūsim. Arī Dusjai bija divi mēneši.

Sākumā dzīvnieki izturējās piesardzīgi. Darbinieki bija tur un skatījās – lai kas arī notiktu. Galu galā lūši ir daudz lielāki un stiprāki. Bet bažas bija veltīgas. Dzīvnieki kļuva par draugiem. Viņi sāka palikt vieni. Lūsis un kaķis nebija atdalāmi. Ēda, gulēja un spēlējās kopā. Šādi zoodārza mājdzīvnieki izauga un nobrieda tik nemanāmi.

Viņu draudzība tikai nostiprinājās. Apmeklētāji vēlējās redzēt neparasto pāri. Linda un Dusja pat piedalījās dažādās pārraidēs. Kaķis Dusja mīlēja cilvēkus. Viņai patika glāsti. Lindai šī uzmanība nepatika, viņa bija kautrīga un nekomunicējoša, slēpās.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment