Alvejas sula – teicams sejas mitrinātājs. Uzzini, kā to izmantot!

Lai pasargātu sejas ādu no izžūšanas, mazgāties vēlams nevis ar parasto krāna ūdeni, bet gan aukstu kumelīšu, liepu ziedu, salviju, bērza lapu vai piparmētru (pēc izvēles) tēju. Pēc mazgāšanās mitro ādu ieziež ar barojošu krēmu un pēc 5–7 minūtēm krēma pārpalikumu noņem ar salveti.

Daudzas sievietes jau sen būs ievērojušas, ka teicama ādu mitrinoša iedarbība ir alvejas sulai. Izvēlei dažu masku receptes, kuru sastāvā iekļauta alveja un kuras katra daiļā dzimuma pārstāve var pagatavot pati, ja vien mājās ir šis augs.

* Divas ēdamkarotes svaigi spiestas alvejas sulas sajauc ar olas baltumu un uz 15 minūtēm uzziež sejai. Īpaši veselīga šī maska ir iekaisušai, ar izsitumu elementiem skartai ādai.

* Divas ēdamkarotes alvejas sulas sajauc ar ēdamkaroti stipru kumelīšu uzlējumu un ēdamkaroti medus. Maisījumu, kuram ir tonizējoša un pretiekaisumu iedarbība, uz 10–15 minūtēm uzziež sejai. Kumelīšu vietā var izmantot arī citus augus: kliņģerītes, asinszāli vai piparmētru.

* Vienādās daļās sajauc alvejas sulu un saldo krējumu (var izmantot arī skābo krējumu). Maisījumā samitrina vairākās kārtās salocītu marles salveti un uz pusstundu uzklāj sejai. Šis maisījums atsvaidzina ādu un uzlabo sejas krāsu, tāpēc to ne velti sauc par jaunības masku.

* Tīru alvejas sulu var izmantot ādai ap acīm: ar sulā samitrinātu tamponu to uzmanīgi apslauka no rīta un vakarā.

Leave a Comment