Alvejas lapu sula. Kā un kad lietot šo veselības eliksīru?

Par alveju mēdz teikt – pateicoties tās lapās paslēptajam spēkam, cilvēks var nodzīvot līdz pat simt gadiem un ilgāk. Izmitinot mājās uz palodzes alveju, katrs var būt drošs, ka nepieciešamības gadījumā augs noteikti palīdzēs.

Ārstēšanās nolūkiem visbiežāk izmanto alvejas lapu sulu. Der tikai svaigi spiesta sula, jo uzglabājot tā ātri zaudē savas īpašības.

Bioloģiski aktīvo vielu koncentrācija sulā būtiski palielinās, ja nogrieztās lapas pirms sulas spiešanas aptuveni uz 7–10 dienām ieliek tumšā vēsā vietā (var ledusskapī). Sulas spiešanai jāņem tikai pašas apakšējās lapas, turklāt augam jābūt vismaz 3 gadus vecam.

* Lapas rūpīgi nomazgā aukstā ūdenī, ļauj tām nožūt, tad sagriež gabalos un samaļ gaļas maļamajā mašīnā. Iegūto masu izfiltrē un 2–3 minūtes vāra uz lēnas uguns.

Kad lieto?
Pret adenoīdiem. Šīs kaites gadījumā alvejas sulu pilina abās nāsīs – pa 5–6 pilieniem katrā 1–2 reizes dienā. Pirms tam deguns rūpīgi jāiztīra, izskalojot to ar augu novārījumu vai sālsūdens šķīdumu. Ārstēšanās kurss – 7 dienas

Pret angīnu. Papildus citiem ārstēšanas līdzekļiem izmanto arī alvejas sulu, kas līdzīgās daļās atšķaidīta ar siltu vārītu ūdeni. Ar to skalo kaklu 5–6 reizes dienā.

Pret apetītes zudumu. Pusstundu pirms ēšanas ieņem tējkaroti svaigi spiestas alvejas sulas. Pret sliktu ēstgribu un anoreksiju dziednieki iesaka arī sakošļāt putriņā un norīt nelielu alvejas lapas gabaliņu.

Pret aterosklerozi. Kaites ārstēšanai un profilaksei alvejas sulu lieto pa tējkarotei 3 reizes dienā pusstundu pirms ēšanas. Ja nav kontrindikāciju, ārstēšanās kurss ir ne ilgāk par 1 mēnesi.

Pret hronisku gastrītu. Atvieglot stāvokli var, ja 3 reizes dienā pusstundu pirms ēšanas lieto 5–8 ml svaigi spiestas alvejas sulas. Var arī košļāt gabaliņu auga lapas.

Pret gingivītu. Vairākas reizes dienā mutes dobumu skalo ar alvejas sulu, kas līdzīgās daļās atšķaidīta ar siltu vārītu ūdeni. Pēc skalošanas pusstundu nedrīkst neko dzert un ēst.

Avots: vk.com

Leave a Comment