Lūk, kas varētu palīdzēt pasargāties no COVID-19!

Londonas Universitātes koledžas zinātnieki izsekoja vairāk nekā 750 veselības aprūpes darbiniekus, kas strādā ar kovid pacientiem un nonākuši pie interesantiem secinājumiem.

Pētnieki atklāja, ka 58 pētījuma dalībniekiem Covid-19 tests nekad nav bijis pozitīvs un visiem novērota T-šūnu skaita palielināšanās.

Pētījuma rezultāti, kas publicēti medicīnas žurnālā “Nature”, atklāja, ka “iepriekšējā saaukstēšanās var dot panākumus cīņā ar vīrusu”. To medijam “The Telegraph” apliecina pētījuma autors Leo Svadlings, raksta tautaruna.nra.lv

Viņš skaidroja, ka T-šūnu esamība nodrošina “līdzsvaru par labu imūnsistēmai, kas likvidē vīrusu, pirms tas var sākt vairoties”.

T-šūnas iedarbina jebkuršs koronavīruss, jo tās reaģē uz noteiktu proteīnu kopu, kas ir unikāls vīrusa replikācijas veidam.

Taču tiek uzsvērts, ka ne visi saaukstēšanās gadījumi nodrošina aizsardzību, jo dažus izraisa koronavīrusi.

Lasi vēl: ”WhatsApp” nācis klajā ar svarīgu informāciju visiem lietotājiem: daudzi no jums pat nenojauš par šo

“T-šūnas, kas atpazīst vīrusa replikācijas mehānismu, nodrošinātu papildu aizsardzības līmeni tam, ko nodrošina imunitāte, kas ir vērsta uz spike proteīna imunitāti, ko rada jau pašreiz ļoti efektīvās vakcīnas,” norāda pētījuma līdzautors, profesors Mala Maini.

Pētnieki cer, ka šie dati varētu būt jaunas vakcīnas projekts, kas varētu nodrošināt imunitāti pret visiem koronavīrusiem.

COMMENTS

Leave a Comment