Alerģija no pārtikas. Kuri produkti rada visbiežāk un kāda diēta palīdzēs?


Ļoti daudz cilvēku mūsdienās cieša no to vai citu pārtikas produktu izraisītas alerģijas.

Visatsaucīgākais alergēnam ir kuņģa-zarnu trakts. Šajā gadījumā cilvēkam ir slikta dūša, sākas vemšana, kuņģa darbības traucējumi, rodas diskomforta sajūta.

Ļoti bieži cietēja lomā ir arī āda – parādās nātrene, nieze. Retāk mēdz būt iesnas, šķavas, apgrūtināta elpošana, astma, migrēna. Vispopulārākie alergēni ir olas, piens, zivis, meža zemenes, āboli, citrusaugļi, rieksti.

Vistu olas. Jutība pret tām mēdz būt tik augsta, ka pat cepumi vai pīrādziņš, kuru mīklai pievienotas olas, var izraisīt spēcīgu alerģiju. Toties no cieti vārītām olām un omletes alerģija mēdz būt retāk nekā no mīksti vārītām olām.

Lai lasītu rakstu tālāk, šķiriet nākamo lapu!

Leave a Comment