Aicina pieteikties bezmaksas biroja vingrošanas nodarbībām

Lai veicinātu darbinieku veselību darba vietā, ieviešot ikdienā dinamiskas kustību pauzes ilgstoši sēdoša vai statiska darba darītājiem, arī šogad uzņēmumiem un iestādēm ir iespēja pieteikties biroja vingrošanas nodarbībām.

Biroja vingrošana ietver vienkārši izpildāmus vingrojumus, kurus var veikt darba laika pārtraukumos un kam nav nepieciešams īpašs aprīkojums. Nodarbības vadīs vingrošanas instruktore Zane Frickausa. Vienas nodarbības ilgums ir 40 minūtes, un tās laikā instruktore iepazīstinās darbiniekus ar iespējām izkustēties atpūtas paužu laikā savā darbavietā.

Aicinām uzņēmumus vai iestādes pieteikties līdz 20. septembrim, rakstot uz e-pastu [email protected], norādot organizāciju, adresi, kontaktpersonu un vēlamo datumu vingrošanas nodarbībai. Vingrošanas nodarbības notiks no septembra līdz decembrim. Vingrošanas instruktore individuāli sazināsies ar uzņēmuma vai iestādes kontaktpersonu un vienosies par laiku un dienu, kad novadīt vingrošanas nodarbību. Kopumā var pieteikties 35 uzņēmumi. Vienā uzņēmumā vai iestādē tiks novadīta viena biroja vingrošanas nodarbība.

Īpaši tiek uzrunāti tie uzņēmumi, kuros tiek veikts ilgstoši sēdošs vai jebkāds cits statisks darbs, lai iepazīstinātu darbiniekus ar vienkāršiem taču efektīviem izkustēšanās paņēmieniem darba laikā. Bieži vien ilgstoši sēdošs darbs atstāj nevēlamas sekas uz kakla daļu un mugurkaulu kopumā, kas var nelabvēlīgi ietekmēt darbinieka veselību un arī darba produktivitāti.

2016. gadā projektā piedalījās 17 uzņēmumi, savukārt 2017. gadā – 35 uzņēmumi. Nodarbības tiek rīkotas Liepājas pilsētas pašvaldības veselības veicināšanas projektu konkursa ietvaros.

Papildu informācija: Liepājas pilsētas pašvaldības administrācijas Vides, veselības un sabiedrības līdzdalības daļa, tālr. 63404747, e-pasts [email protected].

Leave a Comment