Ābolu medus un trīs citi labi tautas līdzekļi pret acu kaitēm

Tautas medicīna zina ne vienu vien iedarbīgu recepti, kas spēj palīdzēt arī pret tik nopietnām acu slimībām kā katarakta un glaukoma.

Ābolu medus
* Ar koka irbulīti caurdur ābolu un uzliek uz nelielas glāzītes. Augšējā atvērumā iepilina medu, kas, lēnām slīdot uz leju, piesātinās ar ābola sulu un notek glāzītē. Šo notecējušo ābola medu arī pilina slimajā acī. Ar laiku redze būtiski uzlabojas. Atvēruma veidošanai ābolā obligāti izmantojams koka irbulītis, jo tas, saskaroties ar augli, neveido nevēlamas ķīmiskas reakcijas.

Ārstniecības augu maisījums
* Vienādās daļās sajauc mazo mārsilu, melleņu lapas un rudzupuķu ziedus. Vienu ēdamkaroti maisījuma aplej ar 300 g verdoša ūdens, vāra 2 minūtes, 5 minūtes nostādina, tad izkāš.

Novārījumu lieto iekšķīgi – dzer pa 100 g 3 reizes dienā pirms ēšanas. Tas palīdz gan pret nopietnām kaitēm, gan parasto konjunktivītu un miežgraudu.

Tomātu sula ar medu
* Pret glaukomu ieteicams pirms ēšanas izdzert glāzi tomātu sulas, kurā iemaisīta ēdamkarote medus.

Kaņepes
*Iekaisušām acīm liek kaņepju lapu novārījuma kompreses, bet, ja acis pūžņo, tās ar šo pašu novārījumu izskalo. Savukārt kaņepju sēklu aplikācijas izmanto pret konjunktivītu un blefarītu.

Nosacīti nesen glaukomas ārstēšanai ASV sāka lietot no kaņepēm iegūtas zāles. Tās, kā izrādījās, ir viens no retajiem līdzekļiem, kas šo kaiti tiešām spēj ietekmēt.

Leave a Comment