9 efektīvākie veidi, kā dabiski iznīcināt nezāles

Kad esi pavadījis stundas, griežot, pļaujot un stādot, lai nodrošinātos, ka tavs dārzs izskatās skaisti, augošo nezāļu skats vien var padarīt traku. Ja tev ir grūtības tikt no tiem briesmīgajiem dārza ainavas bojātājiem vaļā, paskaties pāris no mūsu piedāvātajiem labākajiem veidiem, kā uz visiem laikiem atvadīties no nezālēm.

Kad esi iepazinies ar mūsu padomiem, padod ziņu, ja esi izmantojis kādu no šiem trikiem, un pastāsti, kā tev veicās.

  1. Izmanto cepamo pulveri: cepamais pulveris ir drošs variants, kā panākt, lai nezāles nelien tava celiņa starpās un terasē, tajā pašā laikā neizmantojot toksīnus. Vienkārši izbārsti pāras saujas uz celiņa un ieber plaisās.
  2. 2. Pasāli tās: Uzvāri daļas ūdeni ar vienu daļu sāli. Uzlej šķidrumu tieši uz nezālēm. Tu vari arī izbārstīt sāli tieši uz nezālēm un uzliet pa virsu nedaudz ūdens.
  3. Piedzirdi tās: Alkohols var dehidratēt (kas var izskaidrot to, kāpēc tu pēc pārāk liela alkohola daudzuma lietošanas esi izslāpis). Šis dehidratēšanas efekts lieliski noder nezāļu iznīdēšanai. Samaisi vienu glāzīti ar šņabi ar divām krūzēm ūdens un nelielu daudzumu trauku mazgāšanas līdzekļa. Ielej visu pudelē ar izsmidzinātāju un smidzini tieši uz lapām. Aplej tās kārtīgi. Pārliecinies, ka piedzirdi nezāles dienas vidū, kad saule ir zenītā, lai sasniegtu vislabāko efektu.
  4. Pievieno nedaudz garšas: Uzveic karu ar nezālēm, savienojiet vienu krūzi sāls ar vienu litru etiķa, nelielu daudzumu trauku mazgāšanas līdzekļa un nedaudz citrusu eļļas. Izsmidzini mikstūru uz nezālēm.
  5. Novērs nezāļu parādīšanos uz visiem laikiem: Tu vari apgrūtināt nezāļu augšanu, izbārstot nedaudz kukurūzas miltus nezāļu skartajā zonā. Kukurūzas milti apgrūtina nezāļu vairošanos. Kukurūza patiesībā neko nenogalina, bet tas ir labs aizsardzības līdzeklis.
  6. Nosmacē tos briesmoņus: Tas neizklausās humāni, bet nezāļu augšana un jūsu skaistā dārza bojāšana ir jāsoda. Lai dabīgi nezāles iznīcinātu, skarto zonu apklāj ar vismaz 4 laikraksta slāņiem. Papīrs kavē saulesgaismas nokļūšanu pie kaitīgajām nezālēm. Tu vari uzlikt pa virsu mulču, lai avīzēm būtu slogs.
  7. Audzē savu mauriņu: Savādi, ka viens no labākajiem veidiem, kā izvairīties no nezālēm, ir mēslot savu mauriņu. Bieza, veselīga zāle aizņem milzīgu vietu uz zemes un neļauj nezālēm augt. Tikai uzmanies, pārāk liela mēslojuma deva (pat dabiskā) var iznīcināt tavu mauriņu.
  8. Ravē nezāles: Tas nemaz nav jautri, bet tas ir efektīvi. Labākais veids, kā nogalināt nezāles un neļaut tām pārņemt tavu dārzu, ir tās izravēt. Vislabāk to darīt, kad nezāles vēl ir mazas. Izmanto asu rīku un izroc nezāli (ar visu sakni). Pārliecinies, ka pēc iespējas ātrāk iesēj tajā vietā zāli, lai mudinātu augt zālei un bloķētu nezāles.
  9. Vārošs ūdens: Tas ir droši. Tas ir vienkārši. Tas darbojas. Vienkārši uzlej vārošu ūdeni nezālēm un skaties, kā tās izkalst un nomirst.

Atbrīvojies no nezālēm uz visiem laikiem un izbaudi skaisto oāzi, kādai tai arī ir jābūt! Ja tev šie padomi likās noderīgi, tad padalies ar tiem.

Leave a Comment