72 gadu vecumā mūžībā devies nopelniem bagātais mākslinieks

Pēterburgā 72 gadu vecumā no šīs dzīves šķīries cirka mākslinieks, klauns, Oļega Popova skolnieks, Krievijas nopelniem bagātais mākslinieks Vladimirs Derjabkins. Par to savā sociālā tīkla “VKontakte” lapā paziņoja viņa draudzene Jeļena Romanova.

“Šodien vairs nav mana lielā un talantīgā drauga Vladimira Derjabkina vecākā… Piedod un ar dievu, mans dārgais Vladimir Ignatjevič… Mīlēšu mūžam”, – vēstīts paziņojumā.

Заслуженный артист России Владимир Дерябкин умер в 72 года

Visā valstī zināmā mākslinieka sieva stāstīja, ka nāves iemesls bija onkoloģiska saslimšana. “Tas notika šodien- mums pazvanīja un pateica, ka viņa vairs nav. Onkoloģija,” – rakstīja Ludmila Vasiļjevna.

Vladimirs Derjabkins piedzima 1949. gadā Kamenskā, Rostovas apgabalā kazaku ģimenē. 16 gadu vecumā pārceļoties uz Ļeņingradu, viņš iekārtojās Fontankas cirkā par zirgu kopēju, kur aizrāvās ar cirka mākslu un brīvajā laikā sāka apmeklēt Tautas cirka skolu.

Jāpiemin, ka Vladimiru atpazina arī ārpus valsts robežām. Viņš bija mīlēts ne tikai Krievijā. Vladimirs Derjabkins izveidoja pirmo Lāču miniatūru teātri Krievijā.

Šeit apskatāms kāds video materiāls no viņa priekšnesuma:

Lasi vēl: Jaunākā informācija par Mārtiņa Rītiņa veselības stāvokli: ”Mūs jau pasauca atvadīties no Mārtiņa”

Vairākkārt viņš kļuva par dažādu cirka balvu laureātu. Savas cirka karjeras beigās viņš izveidoja pirmo privāto Gramofonu muzeju Krievijā, kas kļuva par vienu no lielākajiem pasaulē.

COMMENTS

Leave a Comment