7.maijā būs bail iziet ielās: ”Šis būs kritisks laiks cilvēkiem”

Ikviena magnētiskā vētrā satur zināmu bīstamību, kas var kardināli izmainīt plānus, pārtraukt ierīču darbību, pasliktināt pašsajūtu. Maija mēnesī kritiskas ģeomagnētiskās svārstības skars mūsu planētu vairākas reizes. Un ir zināms, kurās dienās tas būs.

Magnētiskā vētra ir regulāri sastopama astronomiska parādība, ko izraisa saules uzliesmojumi. Meteopātiem un veciem cilvēkiem ir grūti pārdzīvot magnētisko vētru dienas, pat ja Saules aktivitāte ir tikai nedaudz palielināta. Tomēr tikt galā ar slikto stāvokli var bez lielām grūtībām.

Lasi vēl: Karš Ukrainā pamatīgi ietekmējis latviešus: Lūk, ko steidz darīt latvieši, kuriem ir krieviski uzvārdi!

Kritisko magnētisko vētru grafiks maijā

Prognozēt magnētiskās vētras ir tikpat sarežģīti, kā paredzēt laikapstākļus. Tomēr kaut vai tikai aptuvenais magnētisko vētru grafiks ir vērtīga informācija priekš meteopātiem un visiem tiem cilvēkiem, kuriem ir dažādas problēmas ar veselību.

1, 29 maijs – šajās dienā gaidāmi vāji ģeomagnētiskie traucējumi. Tos izjutīs tikai meteopāti, cilvēki gados un grūtnieces.

7, 9, 19, 22 maijs – šajās dienās magnētiskās vētras būs spēcīgas un var kļūt kritiskas. Viņu negatīvā ietekme atstās negatīvu iespaidu arī uz veseliem cilvēkiem, provocēs migrēnas, muskuļu sāpes, vispārēju nespēku.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment