7 ieteikumi un vērtīgākie produkti rudens vīrusu laikam


Šogad rudens atnācis negaidīti ātri, un šim gadalaikam līdzi nāk arī dažādas saaukstēšanās un vīrusi. Kā savlaicīgi sagatavoties negantajai vīrusu sezonai? Ko ikdienā lietot uzturā, lai stiprinātu savu imunitāti un baudītu rudeni bez raizēm par saaukstēšanos?

Par pieciem svarīgākajiem produktiem cīņai ar vīrusiem un rudens saaukstēšanos stāsta sertificēta farmaceite Rūta Vasiļevska. Viņa uzsver, ka imunitāti stiprina visas dabīgās vielas, tāpēc iesaka vairāk lietot sezonas produktus, kas aug tepat Latvijā.

Mazgāt rokas un vēdināt telpas
Ikdienā noteikti jāatceras par biežu roku mazgāšanu, īpaši pēc braukšanas sabiedriskajā transportā vai arī cilvēkiem, kuriem ikdienā jāstrādā ar naudu. Pašā gripas sezonas aktīvākajā posmā ieteiktu mēģināt izvairīties no sabiedriskā transporta lietošanas vai lielu, publisku pasākumu apmeklēšanas.

Tāpat ir regulāri jāvēdina telpas – gan mājās, gan birojā. Nelielo pauzi telpu vēdināšanai var apvienot ar izkustēšanos, kas lieti noderēs cilvēkiem, kuri visu dienu pavada sēžot pie datora.

Medus un bišu produkti
Vēl viens no labākajiem palīgiem cīņā ar vīrusiem ir medus un bišu produkti, piemēram, ziedputekšņi. Šeit gan ieteiktu atcerēties, ka ļoti maziem bērniem nevajadzētu dod pārāk daudz bišu produktus. Kopumā medus satur aptuveni 70 vērtīgas vielas. Svarīgi iegādāties tādu medu, kas ievākts Latvijā, jo tas ir dabīgāks un satur vairāk bioloģiski aktīvu vielu. Lai nepazustu vērtīgās vielas, medu nedrīkst karsēt, tāpēc medus kūkas ēšana īsti nepiederēs pie imunitātes stiprināšanas.

Upenes kā labākais C vitamīna avots
Lai gan dažādos rakstos tiek slavēta citrusu labā iedarbība, mūsu klimatiskajos apstākļos pats labākais C vitamīna avots ir upenes. Turklāt, tās var lietot kā bērni, tā pieaugušie. Ja vasaras laikā nav apēsts gana daudz svaigu ogu, tās var saldēt vai vārīt ievārījumā, ko lietot visas ziemas garumā. Saldētās ogas būs nedaudz vērtīgākas nekā ievārījums.

Lai lasītu rakstu tālāk, šķiriet nākamo lapu!

Leave a Comment