6 interesanti Lieldienu olu krāsošanas veidi, lai ”nav kā citiem”

Olu krāsošana ar rīsu vai citu graudaugu palīdzību

Lai radītus plankumus uz olas, var izmantot rīsus vai citus graudaugus. Mitras olas izvelvē graudos, pēc tam rūpīgi iesaiņo marlē, kuras galus sasien ar pavedienu. Rīsiem ļoti cieši jāpielīp pie olas, lai veidotos ornaments. Pēc tam olas vārda sīpolu mizās.

Olu krāsošana ar zīda auduma vai kokvilnas diegu palīdzību

Olas lieliski krāsojas zīda lupatās (var noderēt vecas vīriešu kakla saites). Iesien olas zīda lupatiņās, cieši sasien. Vāri olas 20 minūtes. Lai olas būtu spīdīgas, pēc nosusināšanas, iesmērē tās ar augu eļļu.

Lasi vēl: Lieldienas: ko var un nevar darīt Lieldienās; Par matu griešanu arī aizmirsti!

Var arī izmantot parastus kokvilnas diegus. Aptin olas ar dažādiem diegiem, vāri 20 minūtes uz nelielas uguns. Atdzesē un noņem diegus.

Olu krāsošana, izmantojot vaska pilienus

Nokrāso olu vienā krāsā. Atdzesē un ļauj nožūt. Tad uzliec uz olas pāris pilienus karstu vasku (piemēram, izmantojot degošu sveci). Pēc tam olu iemērc citā krāsā. Tā nedrīkst būt karsta, lai vasks neizkūstu. Šo procedūru var atkārtot vairākkārtīgi, lai iegūtu daudzkrāsainus plankumus.

Ja pirmie vaska pilieni tiks uzklāti uz neapkrāsotas olas, tad šie plankumi arī būs balti. Beigās noņem vaska atlikumus. Lai to labāk izdarītu, olu nedaudz sakarsē, piemēram, sveces liesmas tuvumā, un noslauki olu ar salveti.

Leave a Comment