6 interesanti Lieldienu olu krāsošanas veidi, lai ”nav kā citiem”

Olu krāsošana Lieldienās ir ļoti interesanta nodarbe, īpaši bērniem. Piedāvājam dažus interesantus veidus, kā šo nodarbi padarīt aizraujošāku.

“Marmora” Lieldienu ola

Ir divi veidi kā radīt “marmora” Lieldienu olas.

Ūdenī ar atšķaidītu pārtikas krāsvielu pievieno pusi ēdamkarotes augu eļļas, sajauc ar dakšiņu. Novāri olas, atdzesē tās un pa vienai iemērc krāsā, cenšoties uz olu virsmas dabūt vairāk eļļas paliekas. Izņem olas no krāsas, viegli notīri tās ar papīra dvieli.

Smalki sagriez sīpolu mizas, ietin tajās saslapinātu olu. Olu, kas pārklātā ar sīpolu mizām, ietin marlē vai platā pārsējā, cieši sasien ar diegu. Iegūtos maisiņus ar olām ievieto aukstā ūdenī, pievieno sāli (1 tējk.) un zeļonku(uz 10 olām viens 10 ml iepakojums, vai būt arī vairāk). Vāri olas 15-20 minūtes, noskalo ar aukstu ūdeni, izņem olas no maisiņiem. Nosusinātas olas iesmērē ar augu eļļu spīdumam.

Lieldienu olas ar pārtikas krāsvielām

Tev būs nepieciešamas dažādu veidu pārtikas krāsvielas, etiķis, plastmasas karotes. Cieti vārītas olas notīri ar 9% etiķi. Krāsas izšķīdina dažādos traukos. Zem krāsu traukiem paklāj kādu paplāti, lai visa darba vieta nebūtu netīra. Uzmanīgi ar plastmasas karoti aplej olu ar krāsvielu, veidojot svītru ornamentu uz olām. Pirms lieto nākamo krāsu, pārliecinies, ka ola pilnībā nožūst (vari izmantot matu fēnu). Lai novērstu roku nokrāsošanos, izmanto plastmasas cimdus.

Apglezno olas ar gumijas, lapu un skoča palīdzību

Krāsojot olas, uz tām var atstāt kādu nospiedumu. Viss atkarīgs tikai no tavas iztēles.

Gumijas: Ja pirms olas krāsošanas tās aptīsi ar dažādām gumijām, tad iegūsi simpātisku rakstu.

Lapas, ziedi, sirsniņas u.c.: Ja vēlies uz olas atstāt kādu zīmējumu, tad paņem istabas vai āra auga lapiņu, vai izgriez vēlamo zīmējumu no papīra. Uzliec to uz olas, bet olu uzmanīgi ietin marlē, kuru pēc tam aizsien gluži kā maisiņu. Pēc tam krāso ola ar sintētiskām vai dabīgām krāsvielām (sīpolu mizās, kurkumā, biešu sulā). Noskalo zem ūdens un atsien maisiņus. Beigās iesmērē olas ar eļļu.

Skočs, izolācijas lente, pašlīmējošs papīrs: Pirms krāsošanas aplīmējot olu ar skoču, izolācijas lenti var dažādiem pašlīmējošiem papīriem, var iegūt ļoti interesantus rakstus.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment