5 garšīgi, nekaitīgi un viegli deserti

Daudz saldumu — tas ir kaitīgs, un to zina visi. Bet desertam nav obligāti jābūt kaitīgam vai nekaitīgam un pavisam nav obligāti būt ļoti saldam. Tiem, kuri mīl uzkost ko saldu, bet negrib ilgi stāvēt pie plīts, un arī piepildīt savu kuņģi ar lielu daudzumu treknu sastāvdaļu, esam izveidojuši dažas receptes, kas palīdzēs padarīt daudzveidīgāku savu ēdienkarti un iepriecināt savus tuviniekus.

Šokolādes uzpūtenis

Vienkāršs pagatavošanā un ar maigu garšu šokolādes uzpūtenis — tas ir lielisks deserts tiem, kam nepatīk mīklas izstrādājumi un liels daudzums treknu sastāvdaļu. Ja tieši izpildīsiet receptes prasības, tad uzpūtenis iznāks patiesi gaisīgs un viegls.  Desertu var pagatavot kā šokolādes, tā arī bez šokolādes,  ja jums tā  nepatīk. Arī  vienmēr var pievienot augļus un ogas, un tad vienā reizē var pagatavot uzreiz vairākus uzpūteņus jebkurai gaumei.

Sastāvdaļas:

  • 1/2 glāze verdoša ūdens
  • 2 t.  karotes želatīna
  • 1,5 t. karotes kakao pulvera
  • 4 olas
  • 1/3 glāzes cukura
  • 1 paciņa saldā krējuma (100ml)

Pagatavošana:

Sajauciet ūdeni un želatīnu, ar dakšiņu maisiet līdz brīdim, kamēr želatīns pilnībā izkusīs..

Pievienojiet kakao pulveris, atdzesājiet..

Bļodā sajauciet olu baltumus ar saldo krējumu, pakāpeniski pievienojot cukuru, sakuļat lielā ātrumā, tad pievienojiet olu dzeltenumus un turpiniet kult.

Pievienojiet visai masai želantīnu un sajauciet līdz viendabīgumam..

Salejiet desertu trauciņos un lieciet ledusskapī uz 4 stundām.

Banānu sorberts

Nav nekas svaigs un veselīgāks kā  banānu šerbets. Magnijs un vitamīni, kas ir banānos palīdzēs pacelt tonusu, kā arī parūpēsies par jūsu figūru, bet maigas un samtainas garšas dēļ šis ēdiens būs piemērots brokastīs, gan kā deserts pusdienās. Visjaukākais šajā receptē ir tas, ka deserta pagatavošana neaizņems vairāk kā 5 minūtes.

Sastāvdaļas:

3 banāni, sagriezti un sasaldēti

Pagatavošana:

Bļodā samīciet banānus, izveidojot biezeni. Pievienojiet augļus, kanēli, riekstu vai kādas sēklas, pēc garšas un pasniegt.

Šķir nākošo lapu un uzzini atlikušās receptes 

COMMENTS

Leave a Comment