5 garšīgi, nekaitīgi un viegli deserti

Karstā šokolādes kūka

Šokolādes pīrāgu cienītājiem var izrādīties ļoti noderīgs vienkāršs un ātri pagatavojams kausētais pīrāgs. Maiga un viegla mīkla, izkausētā šokolāde un viendabīga  struktūra — ideāla recepte tiem, kam garšo saldumi, bet viņi rūpējas par veselību.

Sastāvdaļas:

  • 1 glāze miltu
  •  ¾ glāzes cukura
  • 6 ēd. karotes kakao pulvera
  • 2 t. karotes cepamā pulvera
  • 1/4 tējkarotes sāls,
  • 1/2 glāzes piena (2%)
  • 2 ēd. karotes augu eļļas
  • 1 t. karote vaniļas
  • 1 glāze karstā ūdens
  • Saldējums vai putukrējums pēc izvēles

Pagatavošana:

Cepeškrāsni uzsildiet līdz 180 grādiem. Lielā bļodā sajauciet miltus, cukuru, kakao pulveri, sāli, cepamo pulveri.

Otrā bļodā sajauciet pienu, eļļu, vaniļu. Tad sajauciet abus maisījumus.

Pārlejiet cepamajā formā.

Sajauciet vēl mazliet kakao ar  cukuru, pārlejiet ar karstu ūdeni un uzlejiet to pīrāgam nemaisot.

Cepiet apmēram 35 minūtes. Pasniedziet ar saldējumu vai putukrējumu.

Šokolādes – riekstu sendvičs.

Garšīga un barojoša sendviča, vienkārša recepte, kas  lieliski derēs kā uzkoda starp pusdienām un vakariņām, kad gribas apēst kaut ko garšīgu, bet laika gatavot nav. Tāpat šādu sendviču var apēst arī no rīta, lai varam uzlādēties ar enerģiju un labu noskaņojumu visai dienai, pateicoties banāniem, riekstiem un šokolādei.

Sastāvdaļas:

  • 1/4 glāzes šokolādes – riekstu krēma.
  • 4 maizes šķēles
  • 1 banāns
  • 1/8 t. karotes sāls,
  • 1,5 ēd.  karotes sviesta
  • 1 ēd. karote pūdercukura

Pagatavošana:

Tosterī vai uz pannas apgrauzdēt maizi.

Uzziezt šokolādes – riekstu kremu uz visiem 4 maizes gabaliem. Salikt uz maizes sagrieztus banānus, uzkaisīt sāli.

Savienot maizes šķēles sendvičā un apbērt to  ar pūdercukuru.

Kokosu mafini— tas ir oriģināls, garšīgs un ļoti viegls deserts tiem, kuriem garšo miltu izstrādājumi, bet viņi negrib uzņemt pārāk daudz kaloriju. Pagatavošana gaužām vienkārša, ņemot vērā, ka mīklu var nopirkt jau gatavā veidā un pārējām sastāvdaļām nav nepieciešama speciāla apstrāde. Rezultātā jūs iegūsiet svaigus un mīkstus mafinus, kurus var pasniegt saldajā ēdienā vai kā saldās uzkodas

Sastāvdaļas:

  • 500 gramu gatavas mīklas
  • 1 paciņa vaniļas pudiņa
  • 1 bundža kokosriekstu piena
  • Putukrējums
  • Kokosa skaidas

Pagatavošana:

Cepeškrāsni uzsildīt līdz 180 grādiem. Sagatavot formas mafiniem, ieziest tās ar sviestu.

Sadalīt mīklu uz 12 gabaliņos. Ielikt mīklu formā un izklāt vienmērīgi. Cept apmēram 12 minūtes.

Pēc sacepšanas, izmantojot glāzīti, iespiest mafinu centru.  Atdzesēt.

Atsevišķā bļodā sajaukt pudiņu un kokosriekstu pienu. Maisījumu ielikt katra mafina centrā.

Sadekorējiet ar putukrējumu un kokosa skaidām.

Avots: vkusno.mirtesen.ru

COMMENTS

Leave a Comment