5 bērnu ballīšu tendences skaistiem un neaizmirstamiem svētkiem

Tendence Nr. 2 – saskaņotas detaļas

Teju 60% aptaujāto vecāku atzīst, ka izvēlētā ballītes tēma tiek atspoguļota ne tikai galda klājumā, bet arī dekorācijās, ielūgumos, aktivitātēs un pat tērpos. Tas nozīmē, ka ballītes kļūst arvien pārdomātākas un svinīgākas. Ar katru detaļu tiek uzburta arvien lielāka svētku sajūta. Piemēram, ja ballīte paredzēta kinoteātrī, kā ielūgums var kalpot popkorna turziņa, kurā paslēptas norādes, kad, kur un cikos jābūt. Šāds ielūgums noteikti raisīs daudz lielāku sajūsmu un vēlmi ierasties uz gaidāmo ballīti nekā ielūgums, kas nosūtīts bērnu vecākiem uz e-pastu. Ne velti ir teiciens, ka svētki rodas mūsos, kad mēs par tiem domājam un tos no sirds gaidām.

Divu bērnu mamma un bloga “Viens plus Viens” autore Laure Grēviņa stāsta: „Man apkārt esošo vecāku lokā bērnu ballītes kļūst arvien oriģinālākas – cītīgākās mammas pašas izgatavo dekorācijasun padomā par visu līdz pēdējam sīkumam, sākot ar ielūgumiem un beidzot ar dāvaniņām ciemiņiem. Esmu redzējusi ļoti glītas un pārdomātas taureņu ballītes meitenēm un dinozauru ballītes puikām. Tas viss gan prasa ļoti lielu sagatavošanos, laiku un pacietību.”

Tendence Nr. 3 – atbilstoša un aktuāla norises vieta

Nav nekāds pārsteigums, ka svinību vietas izvēli ietekmē gadalaiks, kurā paredzēta ballīte. 19% aptaujāto vecāku atzinuši, ka neatņemama vasaras sastāvdaļa ir pikniks dārzā vai brīvā dabā. Savukārt rudenī, ziemā un agrā pavasarī vecākiem nākas domāt par kādu laikapstākļiem piemērotāku vietu. Ja agrāk visbiežāk svinības tika rīkotas mājās, tad tagad arvien lielāku popularitāti iegūst bērnu ballīšu telpas. 60% no aptaujātajiem vecākiem atzinuši, ka, organizējot nākamo bērnu ballīti, par svinību vietu plāno izvēlēties kādu no bērnu ballīšu telpām.

Viena no šādām vietām ir svētku un rotaļu telpa WILD ONE. Uzņēmuma Mārketinga vadītāja Līga Reinfelde norāda, ka bieži vien vecāki izvēli par labu bērnu ballīšu telpai izdara tieši racionālu iemeslu vadīti.

“Kā mums nereti atklāj paši vecāki, arī viņi vēlas izbaudīt bērna īpašo dienu, nevis to pavadīt trakā skrējienā, uzkopjot māju pirms un pēc ballītes. Tāpat, ja ir vēlme uzaicināt uz svinībām visus mazā jubilāra draugus, arī dzīvokļa vai mājas ietilpība bieži vien ir arguments, kādēļ ērtāk ir izvēlēties ballītēm īpaši paredzētas telpas ar atbilstošu ietilpību, jo 20 mazus, kustīgus svinētājus noturēt mierā pie galda ir gandrīz neiespējamā misija un tas nemaz nav vajadzīgs. Ļoti nozīmīgu lomu noteikti spēlē arī ballīšu telpu piedāvātās atrakcijas un rotaļlietas. Tas nozīmē, ka vecākiem nav ilgstoši jāgatavojas, lai izlemtu, kādas spēles, rotaļlietas un citu atribūtiku pasākumam sarūpēt, lai mazos svinētājus nodarbinātu.”

Tendence Nr. 4 – vienkāršs, bet piemeklēts cienasts

Vairums vecāku atzīst, ka kārtīga bērnu ballīte nav iedomājama bez uzkodām un svētku kūkas. Visbiežāk tā tiek pieskaņota izvēlētajai ballītes tēmai, savukārt uzkodas izvēlētas tādas, kuras bērni var ātri un ērti notiesāt. Vecāki labprāt izvēlētos veselīgos augļus un dārzeņus, tomēr, lai panāktu, ka arī bērni tos atzīst, ieteicams izvēlēties dažādu krāsu augļus un dārzeņus un salikt tos mazos un krāsainos trauciņos, lai tie arī vizuāli piesaistītu bērnu uzmanību. Tāpat, lai arī ne pašas veselīgākās uzkodas, tomēr bērnu vidū ļoti iecienītas ir arī picas, vistas nageti, frī kartupeļi, mazās burgermaizītes un citi našķi. Protams, vecākiem ir jārūpējas par veselīgu un sabalansētu ikdienas maltīti, tomēr svētki ir svētki tieši tāpēc, ka nenotiek katru dienu. Līdz ar to, rīkojot bērnu ballīti, ieteicams izvēlēties ēdienkarti, kur ir šis un tas gan no veselīgām uzkodām, gan kāda neikdienišķa kāruma.

Ja agrāk vecāki cienastus rūpēja paši, tad tagad maltīte arvien biežāk tiek pasūtīta. Laura Grēviņa stāsta: “Laika gaitā esmu sapratusi, ka ir lietas, par kurām nav vērts “iespringt”. Un pats galvenais – jāatceras, ka bērna dzimšanas diena ir arī tavi svētki – šajā dienā tu kļuvi par mammu / tēti, tādēļ jāļauj priecāties arī sev, nevis visu dienu pavadīt, gatavojot ēst un mazgājot traukus. Ja plānota liela ballīte – noteikti ir vērts vaicāt palīdzību cilvēkiem vai uzņēmumiem, kas šajā jomā ir profesionāļi!”

Tendence Nr. 5 – jautras tematiskās aktivitātes

Tāpat arvien vairāk vecāku rūpīgi plāno, kā ballītes laikā bērnus nodarbināt, lai tie neaizmirstami pavadītu laiku. Dārza ballītēm nereti tiek iznomātas piepūšamās atrakcijas vai organizētas stafetes. Mājas ballītēs dominē dažādas rotaļas un spēles. Savukārt, izvēloties spēļu telpas, vecāki lūko, lai tajās būtu pēc iespējas plašāks pieejamo aktivitāšu klāsts, piemēram, bumbu baseins, šķēršļu trase, dažādas tematiskas un attīstošas rotaļlietas u.tml. Aizvien biežāk vecāki izvēlas izmantot arī animatora pakalpojumus, kuru tēls tiek pieskaņots ballītes tēmai. Piemēram, uz indiāņu ballīti tiek uzaicināts “galvenais virsaitis”, savukārt dinozauru ballītē dinozauru pētnieks ved mazos svētku dalībniekus ekspedīcijā 65 miljonus gadus senā vēsturē.

Lai kāda tematika, norises vieta, aktivitātes un cienasts tiktu izvēlēts svētkiem, svētku un rotaļu telpas WILD ONE Mārketinga vadītāja Līga Reinfelde atgādina: “Mūsu galvenais ieteikums vecākiem ir atcerēties, ka bērnībā dzimšanas diena ir sevišķi gaidīts, gandrīz maģisks notikums. Mūsuprāt, pats svarīgākais šajā dienā ir būt kopā, ļaujot bērnam sajust, ka viņa ierašanās pasaulē ir bijis priecīgs un gaidīts notikums, kas noteikti jānosvin! Katrs to var darīt pēc savām sajūtām, vēlmēm un iespējām. Galvenais, plānojot šo dienu, ir veltīt laiku mazajam jubilāram, „neierokoties” ēst gatavošanas un mājas uzkopšanas darbos, bet gan izbaudot ģimenes un draugu kopābūšanas prieku!”

Par skaistiem un neaizmirstamiem svētkiem!

Leave a Comment