4 nabadzības patiesie iemesli. Tev tas noteikti jāzina, lai izvairītos no trūkuma un nodrošinātu sev pārticīgu dzīvi

Vai esi aizdomājies par to, kāpēc cilvēki pasaulē dalās bagātajos un nabagajos? Kāds tam ir iemesls? Vai tiešām ir jāpiedzimst ar “sudraba karotīti” mutē, lai kļūtu turīgs?

No kā rodas nabadzība? Vai iespējams, ka tās cēloņi meklējami mūsos pašos? Sanktpēterburgas biznesa trenere, psiholoģe un lektore Natālija Greisa ir sarakstījusi grāmatu “Greisas likumi” (“ЗаконыГрэйс”), kurā tiecas rast atbildi uz šo jautājumu.

Eksperte ir pārliecināta, ka pastāv ģenētiskās nabadzības likums – iemesls, kura dēļ cilvēki paši sevi programmē nabadzībai. Izrādās, ka nabadzību izraisa četri faktori, ar kuriem iepazīstināsim šajā publikācijā. Tajos nereti atpazīsim daudzu cilvēku apziņā joprojām valdošo pēc padomju domāšanas stereotipus.

Mentalitāte

Bērnībā klasesbiedrenes mājās mēs bieži lēkājām pa dīvānu, kad to neredzēja pieaugušie. Mēs ļoti priecājāmies par atsperēm, kas dažās dīvāna vietās bija ļoti tuvu virsmai un sajūsminājāmies par putekļiem, kas no palēcieniem tā vien lidoja pa gaisu.

Kad pēc divdesmit gadiem ierados apciemot bērnības draudzeni, sev par milzu pārsteigumu ieraudzīju stūrī to pašu dīvānu, uz kura mēs savulaik lēkājām.

Tas, cik atceros, nebija daudz mainījies, bet tagad mani šokēja mājoklī valdošā nabadzība un trūkums. Es prātā rēķināju, cik varētu izmaksāt jauna dīvāna iegāde, nospeķoto krēslu nomaiņa, jauns spogulis ieplīsušā, ar šokolādes papīru aizlīmētā vietā.

Kamēr mēs tērzējām, es iztēlē balināju griestus un mainīju tapetes. Es gribēju nomazgāt mušu notraipītos logus, izmest zem dīvāna esošās kartona kastes, sasistu puķu podu, kas apsiets ar zeķi. “Bet ko darīt, ja trūkst naudas?” – es nodomāju.

Taču mans prāts pretojās un ieteica nopirkt kaut vai lētu līmplēvi un aplīmēt veco galdu. Lai kur nelūkojos, mans skats atdūrās pret vecām mantām un netīrumiem.

Man pēkšņi ienāca prātā doma: “Kāpēc, tavuprāt, līdzās nabadzībai vienmēr valda netīrība?” Pat, ja vārdu “vienmēr” nomaina pret “gandrīz vienmēr” vai “bieži”, no tā labāk nepaliek.

Netīrība nav naudas trūkuma, bet gan attiecīgas mentalitātes izpausme. Tā kā netīrība un nabadzība iet roku rokā, tad arī nabadzība ir sava veida mentalitāte. Nabadzība mitinās nemazgātā galvā.

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Leave a Comment