200 eiro pabalsta pirmo daļu izmaksās jau pavisam drīz; lūk precīza informācija

Saskaņā ar Energoresursu cenu ārkārtēja pieauguma samazinājuma pasākumu likumu, kas stājās spēkā 2022.gada 29.janvārī, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra piešķirs atbalstu 50 eiro mēnesī par katru bērnu. Atbalstu piešķir par četriem mēnešiem laikposmā no 2022.gada 1.janvāra līdz 2022.gada 30.aprīlim, tātad kopā par katru bērnu 200 eiro.

VSAA izmaksās automātiski bez iesnieguma:

-personām, kuras minētajā laikposmā saņem bērna kopšanas pabalstu vai ģimenes valsts pabalstu.

Februāra beigās VSAA izmaksās atbalstu par janvāri un februāri, tātad 100 eiro par diviem mēnešiem. Par martu izmaksās līdz 31.martam, par aprīli līdz 30.aprīlim.

Ja bērna kopšanas pabalstu vai ģimenes valsts pabalstu par minēto laikposmu piešķirs vēlāk – atbalstu izmaksās 45 dienu laikā pēc bērna kopšanas vai ģimenes valsts pabalsta piešķiršanas.

-personām, kurām sakarā ar bērna piedzimšanu ir tiesības saņemt maternitātes pabalstu un bērns ir piedzimis līdz 2022.gada 30.aprīlim.

Lasi vēl: 14. februāris: ko nedrīkst darīt šajā mīlestības dienā; šeit slēpjas arī tumšā puse

Ja maternitātes pabalsts jau ir piešķirts un bērns piedzimis līdz 29.janvārim (kad stājas spēkā šis likums), tad atbalstu par janvāri, februāri un martu, kopā 150 eiro, izmaksās līdz 31.martam. 50 eiro atbalstu par aprīli izmaksās līdz 30.aprīlim.

COMMENTS

Leave a Comment