16 granātābolu sniegtie labumi mūsu veselībai!

  1. Granātāboli var pasargāt organismu no artrozes, īpaši, ja tos lieto katru dienu. Tie sniegs vairāk spēka un lielāku kustību brīvību.
  2. Lai pasargātu zobus no aplikuma veidošanās, katru dienu nepieciešams izdzert glāzīti granātābolu sulas.
  3. Ja meklējat produktu, kas spējīgs uzlabot apetīti, tad granātāboli ir īstais auglis, īpaši bērniem. Pirms ēšanas, dodiet bērniem granātābolu sulu, jo tādā veidā palielināsies viņu apetīte.
  4. Ja ir problēmas ar gremošanas trakta darbību, granātābols būs lielisks palīgs cīņā ar to! Tajos ir dažādi fermenti, kas palīdz novērst sliktu dūšu, hemoroīdus, dizentēriju, gremošanas traucējumus un pat nogalina zarnu parazītus.
  5. Ja gadījumā ir piemetusies caureja, granātābols palīdzēs to novērst.
  6. Profilaktiķis Alcheimera slimības ārstēšanā. Šo slimību iespējams novērst, ja laikus savā uzturā iekļausiet granātābolus. Turklāt, tie, kas jau slimo ar Alcheimeru, apgalvo, ka granātāboli palīdz samazināt simptomus.
  7. Normalizē asinsspiedienu. Tiem, kam regulāri ir augsts asinsspiediens, ikdienā lietojot greipfrūtu, iespējams to samazināt līdz pat 5%. Turklāt, ar tā palīdzību iespējams novērst arī asinsspiediena svārstīšanos.
  8. Ja nepieciešams attīrīt artērijas, lietojot granātabolus ik dienu, iespējams attīrīt asinsvadus no lipīgajām nogulsnēm. Granātāboli spēj uzlabot asinsvadu noturību un veselību.
  9. Tā kā granātāboli spējīgi uzlabot asinsvadu veselību un stāvokli, tādā veidā iespējams samazināt risku saslimt ar jebkādām sirds un asinsvadu saslimšanām. Turklāt, tajos ir ļoti daudz antioksidanti, kas spējīgi samazināt holesterīna līmeni asinīs un uzlabot asinsriti. Tādā veidā iespējams uzlabot sirds veselību.
  10. Granātāboli spējīgi samazināt iespēju saslimt ar dažādiem vēža veidiem, un tas viss pateicoties antioksidantiem, A un C vitamīnam, kā arī dzelzim tā sastāvā. Visas šīs vielas ņemtas kopā spēj nodrošināt organisma šūnu cīnīšanos pret brīvajiem radikāļiem, pasargājot no iespējamas vēža šūnu attīstības.
  11. Ārstē diabētu – palīdz samazināt uz asinsvadu sieniņām esošās nogulsnes. Lietots pat nelielos daudzumos, granātābols spēj samazināt risku saslimt ar cukura diabētu.
  12. Svara kontrolētājs – viens no galvenajiem iemesliem, kādēļ cilvēki uzturā lieto granātābolus. Ja sekojat līdzi savam uzturam un svaram, iekļaujiet ēdienkartē granātābolus, tādā veidā palīdzot organismam atbrīvoties no pāris kilogramiem liekā svara.

Ņemot vērā šo uzskaitījumu, nav brīnums, ka granātāboli tiek uzskatīti par superaugļiem!

 

 

Leave a Comment